perjantai 27. huhtikuuta 2007

Yletöntä


Onneksi Mies ja Poika hakivat Huikentelevaisen Äidin ajoissa pois töistä. Punkkuhuuma on jo melkein ohi, ja cocktail-lihapullat jäivät lähes kohtuullisuuden rajoihin. Mutta vain lähes. Pakko olla viikonloppuna kiltisti.

Tänä viikonloppuna ajattelinkin kuunnella Euroviisuja. Viisuhuuma alkaa vakavasti taas nostaa päätään, vaikka skaboihin on aikaa vielä pari viikkoa. Tulin lopulta siihen tulokseen, että Hannakaan ei ole ihan paha, tai ainakaan sitä ei muun tuuban keskellä tarvitse millään lailla hävetä, ja kertsinkin hissipoika viheltää ensimmäisen kuuleman jälkeen.

Töiden puolestakin pitäisi kai saada kasaan vähintään Top-10 (toimitus suosittelee) perusteluineen kollegan viisublogiin. Kollegan puolesta kuitenkin harmittaa aika lailla. Läpi koko elämäni viisuhistorian lehdistöllä on ollut tiettyjä etuoikeuksia, jotta nyt ylipäätänsä voivat työnsä tehdä. Mutta ei tänä vuonna.

Yle päätti jatkaa munausten sarjaansa epäämällä lehdistöltä pääsyn kaikkiin pukuharjoituksiin sun muihin, ellei porukka ole ostanut rahalla itselleen lippuja. Toimittajien (tai siis heidän työnantajiensa) pitää siis maksaa riihikuivaa lippumaksuina siitä, että toimittajat voisivat tehdä työnsä. Ei niihin harjoituksiin ole ennenkään päässyt kuin yhteen, mutta töiden kannalta se on juuri riittävää. Nyt sitten sitä mahdollisuutta ei ole, eikä siis toimittajilla ole mahdollisuutta raportoida siitä, miten harjoituksissa menee ja miten show muotoutuu.

No okei, oletetaan että työnantaja sitten maksaisi toimittajansa työnteosta viisuorganisaatiolle. Muuten hyvä, mutta kun eihän niitä lippujakaan enää ole. Tänään kitsastelutiedotteen tullessa lippuja oli peräti 200 myytävänä. Kun 2000 toimittajaa ryntää apajille, niin niitä lippuja ei enää parin minuutin päästä ole. Niin, ehkä tilanne olisi ollut eri kuusi kuukautta sitten, kun akkreditoitumisasioita alettiin panna liikkeelle, mutta pihistä meiningistä päätettiinkin sitten ystävällisesti ilmoittaa peräti 13 päivää ennen semifinaalia.

Todella hienoa toimintaa Yleltä. Toimittajien suututtaminen - varsinkin ulkomaisten - onkin todella fiksua ja filmaattista. Mitähän seuraavaksi? Kilpailijoiden taustajoukoillekin pakollinen lippumaksu? Minuuttitaksa esiintyjille itselleen - köyhäilijät jäävät ilman harjoitusaikaa?

Pohjolan skotlantilaisiksi tässä just haluttiinkin leimaantua. Pitääkin ostaa kiltti ja säkkipilli ja painua ensi viikolla ilman kalsareita Narinkkatorille vähän turauttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro