tiistai 10. huhtikuuta 2007

Retro mikä retro


Heti kun pääsi Kouvolasta pois yöt kuluvat jälleen sen halvatun Zeldan parissa. Ei voi kerpele olla, että aikuinen ihminen ei osaa mennä nukkumaan.

Vahvan huhun mukaan ainakin Amerikan suunnassa Wiin Virtual Consolelle ilmestyisi tänä vuonna SNESin Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Jos se siinä samalla rantautuisi vihdoinkin myös Eurooppaan, se olisi pelin ihka ensimmäinen PAL-versio. Ja taas mä en nukkuisi öisin. Sen sentään pelaa muutamassa illassa periaatteessa läpi, mutta vieläkin on suurin  osa hidden chesteistä löytämättä, ja läpipeluu on muutenkin vähän puolinaisesti hoidettu. Jälleen kerran peli, jossa on "sitä jotain", jota ei enää Mario & Luigi Superstar Sagassa ja kumppaneissa - edes Paper Marioissa - ole. Ja Poika ihastunee siihen ikihyviksi.

Juttelin kollegan kanssa ja päiviteltiin muun muassa sitä, että PS3:n myynti briteissä putosi aika radikaalisti heti julkaisuviikon jälkeen. Wiin myynti on sen sijaan koko ajan ollut tasaista. Suomessakin mennään varmaan aika pian parinkymmenen tuhannen kappaleen rajan yli, vaikka on tuntunut siltä, että vehkeitä ei saa mistään. Pikkaisen panin kollegalle kampoihin, kun se mietti konsoleiden uusien pelien julkaisujen vaikutusta esimerkiksi Wiin tulevaan myyntikehitykseen, sillä veikkaan että - kuitenkin - Wiin voima on hyvien Virtual Console -titteleiden julkaisussa. Varsinkin tärkeää on, mitä SNESin ja N64:n pelejä julkaistaan.

Kun ajattelee, että Wiin profiili on pitkälle hauskanpidossa ja koko perheelle sopivuudessa, helposti hankittavien "turvallisten" pelien saatavuus on homman A ja O. Siinä Virtual Console tukee Wiin profiilia tällä hetkellä erinomaisesti. Olen sekä itseni puolesta että jälkikasvua silmällä pitäen joiltain osin jopa kiinnostuneempi Virtual Consolen laatutasosta kuin uusien tittelien julkaisusta. Uusista titteleistäkin kiinnostavin tällä hetkellä on - mikäpä muu kuin - C64-klassikon, Mission: Impossiblen uusjulkaisu.

Pakko se on hyväksyä. Olen kalkkis. Olen sitä paitsi aika sinut sen asian kanssa. Varsinkin kun nykyiset pelitrendit suorastaan tukevat ja ruokkivat kalkkistumistani.

Ja nyt jos osaisi olla puhumatta pelaamisesta ainkin viikon. Lupaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro