keskiviikko 27. kesäkuuta 2007

Verta, nappeja ja huvipuistoja


Puran edelleen viikonlopun lehtisumaa, ja jossain viikonloppuliitteessä osui esiin juttu Saksan Europa-Parkista. Sain tuossa jokin aika sitten paskahalvauksen Ilona-läpyskän Tokion Disneylandia käsittelevästä jutusta, joka oli aukeamallinen silkkaa informatiivista tyhjyyttä ja kirjoittajan ylenpalttista oman äänensä/kirjoittamisensa rakastamista. Tämä Europa-Park-juttu sen sijaan oli oikein iloinen yllätys.

Tietenkin mihinkään viikonloppuliitteen aukeamaan ei voi tunkea kauheasti tavaraa, mutta silti jutussa oli kiitettävästi oikeaa informaatiota muun muassa hotellien hintahaarukasta, saapumisohjeet, kohtuullinen yleiskatsaus siitä mitkä ovat puiston kohokohdat jne. Lisäksi asiallisesti mainittiin myös tyypilliset ongelmat kuten jonojen pituus. Näin. Juuri näin. Näin herätetään ihmisen kiinnostus ja annetaan riittävästi informaatiota, jotta matkaan voisi lähteä lähes ilman lisätietoa. Itse asiassa nyt tekee kovasti mieli mennä.

Muita päivän positiivisia asioita oli käynti työterveysasemalla luovuttamassa litroittain (siltä se aina tuntuu) verta labratutkimuksiin. Enkä edes pyörtynyt matkalla takaisin töihin. Rutiinihommahan se, osa perustyöterveystarkastusta, firma huolehtii, jee. Tällä kertaa todella kiinnostaa, että näkyisikö jossain verenkuvissakin se, että olen karistanut tuota elopainoa jonkin verran. Jos vaikka ois kolesterolit (edelleenkin) aisoissa.

Ja jos vaikka vihdoinkin saisi puhuttua ihan perusteellisesti siitä, että sen sijaan että krooniseen virtsatietulehdukseen aina vain tyrkytetään lisää nappeja, niin voitaisko kerrankin ehkä tutkia mahdollisia syitäkin? Tähän asti homma on vain koko ajan ollut tyypillistä "no kattellaan nyt vielä vähän". Se "vielä vähän" on kuitenkin toisinaan yllättävän pitkä aika, minun kohdallani ollaan jo pitkälle toisella vuosikymmenellä ilman tutkimuksia.

Pidän siis tällä kertaa peukkuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro