tiistai 26. kesäkuuta 2007

Dorka on kuollut, kutsukaa Darwin!



Juhannus on parhaimmillaan kun ei seuraa lehtiä eikä uutisia. Niinpä sitä onkin sitten arjen saapuessa aivan urpona, kun ihmiset töissä päivittelevät keskikesän juhlan aikaan syntyneitä raatoja ja naureskelvat viikonloppuliitteiden uutisille.

Juhannuksen kuuma peruna näytti tällä kertaa olevan teltoissaan grillailevat festaridorkat. Pelastuslaitoksen setää voi hyvin ymmärtää, kun hän totesi että eipä ole oikein tullut mieleen edes valistaa teltassa sisällä grillailun vaaroista, koska asiaa on pidetty itsestäänselvänä.

No niinpä. Alan hiljaksiin kallistua siihen, että luonnon pitäisi antaa tehdä tehtävänsä. Jos olet niin pirun ääliö, että savustat itsesi hengiltä teltassa, niin miksi muiden pitäisi kärsiä asiasta esimerkiksi kiristyneinä kieltoina tai muuna pikkujäynänä, jota väistämättä syntyy, kun yhteiskunnan henkisesti vähävaraisimpia yritetään pitää hengissä muun yhteiskunnan kustannuksella.

Eniten hämmästyttää, että nämä itsensä hautaan grillanneet tyypit olivat varusmiehiä. Siis henkilöitä, joiden kaiken järjen mukaan olisi jo pitänyt saada intissä valistusta muun muassa telttakamiinan vaaroista. Jos on niin pälli, ettei osaa vetää yhtäläisyysmerkkiä kamiinan ja pallogrillin olennaismpien riskien väliin, niin sietääkin saada ansionsa mukaan. Toivottavasti eivät olleet ehtineet lisääntyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro