maanantai 4. kesäkuuta 2007

Paha intternett syö lapsesi munuaisen!


Että jaksaa rassata tämä turvalukukortin käyttöön pakottaminen verkkopankissa. Vähänkö olisi ollut vaikeata tehdä järjestelmä esimerkiksi niin, että pelkän saldon katsomiseen ei vielä vaadittaisi turvalukua, mutta jos haluaa ns. "pääjärjestelmään" oikeasti tekemään jotain tähdellistä, niin sitten lukua esiin.

Mutta ei, nyt pitää ääliönä kannella tätä turvakorttia mukana silloinkin kun ei oikeastaan tarvis, koska ei voi tietää milloin tulee taas ties missä tarve käydä verkkopankissa tarkistamassa saldo... Sillä neuroottisena ihmisenä teen sen kuitenkin lähes päivittäin. Siinä turvalukua kuluu, sano.

Pian varmaan joutuu antamaan turvaluvun jo uloskirjautuessaankin:
- Kirjaudu ulos
- Anna turvaluku
- ****
- Haluatko varmasti poistua verkkopankista, kyllä/ei?
- Kyllä
- Anna turvaluku
- **** *huokaus*
- Olet nyt poistumassa verkkopankista. Anna turvaluku.
- No perkele ****! Siinä sulle ja tuosta saat ja tuosta!

Seuraavat uudistukset lienevät kypärä- ja suojuspakko laskuja maksaessa.

Ja mitä saamme tästä syyttää? Pahaa pahaa intternettiä tietysti. Mitenkään ei olisi todennäköisempää se, että jotkut ihmiset nyt vain ovat tyhmiä, eiksjoo, joten "paha intternett"-tekosyyllä saarretaan kaikki asiakkaat turvakaarilla ja konttauskypäröillä. Myös ne ei-tyhmät, jotka vetävät pian ranteensa auki frustraatiosta.

Ja todisteeksi tästä "paha intternett"-salaliitosta esitän seurvaanalaisen kysymyksen: joudutteko pankkiautomaatilla käyttämään turvalukukorttia, hä?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro