sunnuntai 20. toukokuuta 2007

Kuva ois kiva


Viime päivinä on tullut kulutettua rahaa pienpeliostoihin. Konsolit tekevät sen sikamaisen helpoksi. Mutta yksi asia ihmetyttää. Konsoleiden käyttöliittymät tukevat erinomaisesti sitä että luovun rahoistani, mutta pakottavat minut tekemään sen käytännössä sokkona, ellen ota tietokonetta ja alan pelisaitteja avuksi.

Toisin sanoen, peleistä on sanallista puffia jonkin verran, mutta silti varsin suppeasti - ja ne ovat enemmänkin ylisanamyyntispiikkiä kuin tarkkaa selostusta pelin sisällöstä. Ja kuvia ei käytännössä ole lainkaan. Xbox Live Arcaden pelit ovat sentään kaikki ladattavissa ilmaiseksi demoina, mutta varsinkin jos kovalevy alkaa uhkaavasti täyttyä, olisi sangen hyvä nähdä muutama screenshot pelistä in-action, jotta voisi harkita kannattaako edes demo ladata.

Nintendon Virtual Console ei tarjoa demoja, joten siellä meininki on käytännössä täysin sian säkissä ostoa, jos retrotitteli ei ole entuudestaan tuttu. Screenshotteja saattaa kyllä olla parikin kappaletta, mutta ne ovat niin älyttömän pieniä postimerkkejä, ettei niistä saa käytännössä mitään selvää. En kykene käsittämään miksi ne ovat niin pirun pieniä tai niissä ei ole suurentamismahdollisuutta? Vaikea kuvitella etteikö tekniikka antaisi myöten kunnon kuvallisen presentaation mahdollistamiseksi. Luulisi että pelit menisivät paremmin kaupaksikin kun muistin tueksi olisi muutakin kuin minimaalinen suttu, jossa näyttää olevan viisi pikseliä jonossa.

PlayStation Networkista en tiedä miten siellä asiat esitetään. Osaako joku kertoa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro