torstai 8. maaliskuuta 2007

Mies ja rannekello



Stranger Than Fiction on saanut aika kädenlämpöisiä arvosteluita. En aivan ymmärrä miksi. Suomennettu nimi "Aidosti outoa" on kyllä ihan syvältä ja poikittain, mutta muuten leffa oli sellainen, että ei olisi yhtään harmittanut, vaikka olisi joutunut maksamaan leffalipusta täyden hinnan.

Nokkelia metaelokuvia on toki nähty ennenkin, loisteliaampiakin, mutta tämäkin oli kuitenkin reilusti keskivertoa älykkäämpi tapaus, ja roolisuoritukset olivat vankkoja. Myös Will Ferrellin.

Tai ehkä siinä se onkin. Joko jengi on mennyt katsomaan Will Ferrell -komediaa, ja joutunut keskelle ihan outoa juttua, joka ei nauratakaan peräsuolta löysäksi vähintään joka viides minuutti. Tai sitten jengi vihaa Ferrelliä jo valmiiksi, eikä elokuvalla ole ollut mitään merkitystä. Tosin herää kysymys, että miksi tällaiset ihmiset edes sitten olisivat katsomassa Ferrell-leffaa.

Ja mitä peräsuolen rytkymiseen tulee, niin juu, ei ole sellainen leffa ei. Mutta hiljainen hörinä ja hykerrytys on päällä suurimman osan aikaa. Raja tragedian, komedian ja varsinkin mustan komedian välillä on häilyvä. Asialla tietysti myös asianmukaisesti leikitellään.

Sitä paitsi jos ei ole matemaattisesti/tieteellisesti orientoitunut, jää osa bongausvitseistä ehkä huomaamatta. Onneksi minulla on muun muassa oma matemaatikko.

Huomiolle pantavaa toissijaisista asioista oli se, että olen aina nähnyt Maggie Gyllenhaalia lähinnä lehtikuvissa ja/tai osallistumassa johonkin gaalaan. Jostain syystä tämä näyttelijätär haluaa aina meikata/meikkauttaa itsensä keski-ikäiseksi tädiksi. Positiivista olikin, että leffassa hän näytti kerrankin normaalilta ja ikäiseltään, kauniilta - ja vihdoinkin kykeni näkemään, että hän tosiaan on korean veljensä sisar.

Ja kun ulkonäköasioihin mennään, niin voisko joku kertoa mulle miksi viime vuonna tohistiin niin kauheasti lehdistöä myöten siitä, että ei kai se Jone Nikula aio liehulettinä osallistua Tanssii Tätien Kanssa -skabaan. Mutta miksi kukaan ei hiiskahda, kun Mariko veivaa rengas nenässä niin, että ei voi kuin odottaa milloin partnerinsa pujottaa siihen nyörin ja alkaa taluttaa likkaa kuin sonnimullikkaa narussa. Siivotonta.

Olen liian vanha.



Pull up your pants!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro