tiistai 4. joulukuuta 2007

Kyllä se muuten ON koosta kiinni


Veronpalautuspäivä. Pelkkä asian ajattelukin saa sormet syyhyämään ja vähäiset, valtiolla lainassa olleet roposet polttelemaan pankkitilillä majailevaa taskunpohjaa.

Pitäisi kai periaatteessa säästää kaikki - sitä Disneyland-reissua varten. Silloin ei tarttisi käytännössä lainkaan säästää muuten, kun samanlainen laaki ennakonpidätysprossalla keinoteltuja säästöjä napsahtanee tilille ensi vuonnakin. Mutta silti.

Pitäisi saada televisio. Vanhasta, vaikka sinänsä suhteellisen uudesta, putkitöllöstä katsoisi kyllä töllöä, silloin kun sitä ehtii katsoa. Mutta eihän nämä nykypäivän pelikonsolit, ja varsinkaan niiden pelit, tue enää 50 hertsiä juuri lainkaan. Xbox360:n pelit ovat järkiään 60 hertsiä huutavia, ja sen tuo putkitöllö osaa vain vaivoin (värit leviää).

Taulutelevisio on siis ostoslistalla. Taulutelevisio on kyllä käsitteenä todella vitsi. Vain murto-osassa tulee seinäkiinnityshärpäkkeet mukana. Ja ainakin uudempien kerrostalojen seinät ovat sellaista kananpaskaa, ettei niihin kiinnitä edes ilmoitustaulua saatika 30 kilon töllöä.

Yksi asia on vielä sitten että mitä siihen töllöön pitäisi sijoittaa? Järkihän sanoisi, että saman tien sitten kunnon Full HD -osastoon. Aika kallista, ja elämä on. Mutta jos se raha olisi, niin kaipa se olisi sen väärti. Vielä kun niitä sitten löytäisi - ja vieläpä muussa kuin megakoossa.

HD Ready -osastoa kyllä löytyy melkein tuumakoossa kuin tuumakoossa, mutta mikä siinä on ettei vielä harvinaisempaa Full HD -kamaa viitsitä tuoda kauppoihin kuin varastohalliolohuoneille tarkoitetuissa kokoluokissa? Luulisi, että ihmiset olisivat valmiimpia sijoittamaan kunnon töllöön, jos sellaisia löytyisi myös ahtaasti asuvan city-perhelauman olohuonekokoihin suhteutettuina.

Vanha putkitöllö on 28-tuumainen, eli oikeasti vastaa katselupinta-alaltaan osapuilleen nykyisiä 26-tuumaisia lättytöllöjä. Se on juuri oikean kokoinen olohuonetilaamme ja silmän havaintoaluetta ajatellen.

Valmistajat kyllä valmistavat sellaisiakin, mutta kotimaiset kauppiaat tarjoavat eioota - mutta osta toki tällainen 60 tuuman kokoinen plasmatöllö, siinä on HD, ja se on niin iso, että voisit muuttaa sen sisään asumaan (koska et mahdu enää asuntoosi, eikä sinulla sitä paitsi ole enää varaa vuokraankaan).

Haloo. 60 tuumaa? Se painaa tonneja, ei mahdu sisään ovesta, se täytyy tuoda rekalla! Läpi katosta!

Teksasissako kauppiaat luulee että asun?

Hintakin on tietysti noissa isoissa sitten sen mukainen. En minä halua kuudella tonnilla Suomen Suurinta TV:tä. Tonnilla itselleni sopivan kokoisen, hyvän karvalakkimallin ehkä ottaisinkin. Onko se liikaa vaadittu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro