sunnuntai 25. toukokuuta 2008

***qele ***qele



Plääh! En uskonut, että Teräsbetoni olisi mitenkään hyvin pärjännyt, mutta kismittää silti hävitä Ruotsille.

Kismittää varsinkin siksi, että jos homma olisi mennyt puhtaasti kansanäänestyksillä niin kuin aikaisempina vuosina, niin se kotka ei olisi ollut edes finaalissa!

Mutta koska tänä vuonna kymmenestä finaaliin menijästä yksi määriteltiin tuomariäänin, niin kakkossemifinaalissa se yksi oli Ruotsi. Ilman tuomariapua Perelli olisi joutunut vetäytymään lepakkoluolaansa sijoituksella 12:s, ja finaaliin olisi päässyt Ruotsin sijaan Makedonia.

Teräsbetoni sen sijaan ansaitsi kunniakkaasti finaalipaikkansa aivan itse sijoituksella 8:s. Sen verran hauskasti meni ykkössemissä pisteet muutenkin, ettei tuomariäänillä ollut merkitystä, eli kymppinä ollut järkyttävä Puola olisi ollut joka tapauksessa kymmenes.

Huuhaauskomuksen airut Venäjä oli muuten vasta semifinaalin kolmas, kun voiton vei Kreikka ja kakkosena oli Armenia.

Seuraavina vuosina olisi ihan jees, jos tietyt ääntenkalasteluaiheet kuten (huuhaa)uskonnot ja politiikka olisivat täysin kiellettyjä. Koska sen lisäksi että Venäjä menee ja voittaa koko viisu-uransa paskimmalla biisillä (puhuamattakaan, että Dima Bilan on ällömakea)  niin todella syö sielua se koko The Secret -huuhailun promoaminen.

Jep, antakaa minulle sitten mieluummin vaikka niitä (feikki)tissejä ja peppuja.

Noh, suosikkin Turkki pärjäsi lohduttavan hyvin. Toivottavasti jatkavat samalla linjalla. Myös aivan upeaa, että Portugal pärjäsi suhteellisen hyvin ja jopa kiilasi oman semifinaalinsa kakkoseksi. Sillä kun miettii millainen sävelperinne sieltä suunnasta tulee, niin en haluaisi tosiaankaan lähivuosina nähdä sieltä ainuttakaan tusinarallatusta vaan juuri tuota, jonka ne oikeasti osaa tehdä hyvin.

Eikä Suomen tarvitse hävetä yhtään. Teräsbetoni hoiti hommansa aivan helvetin hyvin, ja J. Ahola oli ehdottomasti yksi kisojen harvoista hyvistä laulajista. Okei, linja ei uponnut muihin maihin, mutta mieluummin sitä häviää sellaisella kamalla, joka täällä osataan tehdä hyvin, kuin että oltaisiin menty olemaan häntäpäässä jollain homopopilla, joka ei erotu muusta homopopista millään lailla (paitsi että on huomattavasti amatöörimaisempaa).

Dagen efter edit: Mikähän siinä on, että kun näitä voittajia leivotaan, niin ne sitten lopulta voittaa suunnilleen kisauransa paskimpiin kuuluvilla biiseillä?

Venäjän lisäksi tulee lähihistoriasta mieleen esimerkiksi Italia vuonna 1990 (Toto Cutugnon Insieme 1992), Latvia vuonna 2002 (Marie N:n I Wanna), Viro vuonna 2001 (Tanel Padarin, Dave Bentonin ja 2XL:n Everybody), Jugoslavia vuonna 1989 (Rivan Rock me) tai Belgia 1986 (Sandra Kimin J'aime la vie). Mainitsisin muuten myös Irlannin Niamh Kavanaughin In Your Eyesin vuodelta 1993, mutta kun menivät pirut lähettämään tänä vuonna sen kalkkunan, niin ei voi tuota 1993:n voittoa enää syyttää paskimmaksi Irlannin viisuksi ikinä.

Okei, ei se tän vuotinen voittaja ole ihan paskin Venäjän jollotus, vaan jakaa sen tittelin yhdessä vuoden 2004 viisun kanssa (Julia Savichevan Believe Me).

Muistin virkistykseksi tässä Venäjän viisut kautta aikain anglotranslitteroinnein:
(2008) Dima Bilan - Believe (1.)
(2007) Serebro - Song #1 (3.)
(2006) Dima Bilan - Never let you go (2.)
(2005) Natalia Podolskaya - Nobody hurt no one (15.)
(2004) Julia Savicheva - Believe me (11.)
(2003) t.A.T.u. - Ne ver’, ne boisia (3.)
(2002) Prime minister - Northern girl (10.)
(2001) Mumiy troll - Lady alpine blue (12.)
(2000) Alsou - Solo (2.)
(1997) Alla Pugachova - Primadonna (15.)
(1995) Philipp Kirkorov (Alla Pugachovan suojatti ja kaksoisolento) - Kolybelnaya dlya vulkana (17.)
(1994) Youddiph - Vechni stranik (9.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro