perjantai 9. toukokuuta 2008

Ja suustani loukkauksia tasaisena virtana



Luulin eilen, että lihakseni ovat kipeät. Tähän päivään verrattuna ne eilen mitään kipeät olleet. Jotain perverssiä kuntoilulihaskivuissa kuitenkin on, koska niitä jotenkin mielellään makustelee. Auts, ai tuossakin on lihas, vau, auts, ihanaa.

Sen sijaan ihanaa ei ole se, että vaikka nyt omalla kohdallani Blogilistan toiminnot toimivat kai niin kuin niiden olisi tarkoitus toimia, niin en ole kyllä tyytyväinen lopputulokseen. Ei ilmeisesti kovin moni muukaan hardcore-käyttäjä. Kaikki ne toiminnot, joita on aiemmin arvostanut ja käyttänyt, loistavat poissaolollaan ja tilalle on tullut vain tukku turhanpäiväisyyksiä.
  • -Blogin manuaalista päivitysnappia ei ole. Siispä edellinenkin postaus matkasi Blogilistalle sellaiset 9 tuntia. No enhän minä mitään päivänpolttavaa ja ajankohtaista yleensä sano, mutta silti ärsyttää.
  • Top-listat on typistetty olemattomiin. Nyt näkyvät vain ne 50 kärjessä olevaa, eikä alempien sijoitusten selailumahdollisuutta enää ole. Tämä jos jokin on osoitus siitä, että suunnitteluportaassa on mennyt täysin ohi koko top-listojen merkitys. Tai sitten homma menee niin, kuten kommenttilaatikkooni piruillen aikaisemmin totesin: Erkkola haluaa muokata todellisuuden sellaiseksi, josta se mieluiten kirjoittaa, eli blogien huonoudelle on helppo vittuilla, kun ei anna edes mahdollisuutta selailla niitä järkevästi.
  • Suosikkilista on pilattu turhalla sössöllä. Varsinkin meillä paljon blogeja lukevilla se lista on muutenkin pitkä, mutta nyt sitä on vielä keinotekoisesti pidennetty entisestään tunkemalla suosikkiblogien tuoreimman postauksen ensimmäinen tekstirivi blogin nimen alle. Miksi? Harva aloittaa tekstinsä niin, että eka rivi antaisi mitään kuvaa kirjoituksesta. Ja eikö suosikkilistan funktio ole se, että ne blogit luetaan joka tapauksessa? Ehkä jotkut tykkäävät, mutta itselleni riittäisi pelkät nimet jo ihan visuaalisen selkeydenkin vuoksi. Myöhempi edit: Itse asiassa vanhalla listalla jotkut tekivät manuaalisesti sitä, että blogin nimeen merkkailivat sulkeisiin joko uusimman blogauksensa otsikon tai että milloin blogi on oikeasti päivittynyt. Ihmetyttääkin, että miksi hyvästä ja selkeästä tavasta ei otettu mallia ja tehty automaattina samaa tälle uudelle suosikkilistalle. Veisi huomattavasti vähemmän tilaa pystysuunnassa, kun uusimman blogauksen otsikko olisi blogin nimen perässä, eikä niin kuin nyt, varsinkin kun rivivälit ovat aika hehtaarikokoa.
  • Suosikkilistan aikaleimat ovat käsittämättömässä epäjärjestyksessä. Vuorokausiraja, missä olet, kysyy hän jonka samalle päivälle merkityt suosikkiblogit sekä alkavat aamuleimoilla että päättyvät aamuleimalla, ja yöleimoja on sikin sokin siellä seassa jossain?
  • Miksi vehjes ei voi muistaa minua niin kuin ennen, vaan joudun aina kirjautumaan sisään?
  • Blogilista ei enää palvele "liikkuvan linkkilistan" tarkoitustaan, kun työkoneella luetuiksi merkityt blogit ovatkin kotikoneella jälleen lukemattomiksi merkittyjä. Tunkekaa ne piparinne anukseenne!
Eli siis käytännössä kaikki ne asiat minkä takia nimenomaisesti Blogilistaa olen käyttänyt, on sörssitty päin persettä. Tilalle on annettu oma käyttäjäprofiili, mahdollisuus kertoa missä muilla saiteilla harrastaa virtuaalista itsensäpaljastelua ja mahdollisuus merkitä blogin maantietellinen sijainti. Aivan vitun yhdentekevää. Netti on jo täynnä yhteisösaitteja, joten mikä ihmeen älyvapaa neronleimaus on yrittää vääntää Blogilistasta vielä yksi puolivillainen sellainen - varsinkin jos se tarkoittaa sitä, että kaikki oikeat toiminnot on tuhottu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro