perjantai 23. toukokuuta 2008

Ei kukaan voi välttää kipua



Okei. Mä olen huono friikki. Kaikki ne viisujen kakkossemin biisit, joiden en uskonut menevän läpi, menivät läpi. Minulle tuikitärkeä Turkin läpimeno kuitenkin riitti, ja muut yllätykset olivat yhdentekeviä. Tai, no, hyvä ettei se jättimäiset häpyhuulet päälleen pukenut Unkarin edustaja Celine Dion -jollotuksineen päässyt läpi.

Nyt friikkivaihde täysille ja finalistien lista esiintymisjärjestyksessä kommentteineen:

01 Romania - Nico & Vlad "Pe-o margine de lume"
Romania on uusi Italia. Niin pitkäveteistä San Remo -huttua, että toivoo Vlad-nimen ja kotimaansa merkitsevän jotain - eli upottaisi nyt mies ne hampaansa sen kirkuvan eukon kaulaan (tai seivästäisi sen) ja lopettaisi pelleilyn alkuunsa.

02 Iso-Britannia - Andy Abraham "Even if"
Yhtä hillitöntä kuin Heroesin haitilainen stand-up-koomikkona. Noh, onpahan sentään oikea laulu eikä mikään Schooch tai kalkkuna.

03 Albania - Olta Boka "Zemrën e lamë peng" 
Tyttöparka yrittää piipittävällä äänellään huudella kadonneen kertosäkeen perään, mutta kukaan ei kuule.

04 Saksa - No Angels "Disappear"
Juu eivät ole enkeleitä, sillä käsittääkseni enkeleillä on jumalallisen kaunis ääni ja muutenkin enemmän rytmi veressä. Ehkä he ovatkin noitia tai selvänäkijöitä, sillä biisin nimeksi on lätkäisty juuri se, mitä onneton kuulija toivoisi heidän tekevän.

05 Armenia - Sirusho "Qele, Qele"
Jos tämä pärjää, en huuda ***qele, vaan olen suhteellisen tyytyväinen. Silleen kuin esimerkiksi keskilievän maanjäristyksen jälkeen ollaan, eli että vaikka sähköt on poikki ja perintöposliinit on sirpaleina, niin ollaan iloisia että talo on sentään vielä pystyssä.

06 Bosnia-Hertsegovina - Laka "Pokušaj" 
Rocky Horror Shown Riff Raff ja Magenta lapsina. Maistuu kyllä paahtoleivän ja kumihanskojen kera.

07 Israel - Boaz Mauda "The fire in your eyes"
Silmieni palo on aikani tuhlaamisesta syntynyttä murhanhimoa. Kuohituille kuoripojille oma kisa, kiitos.

08 Suomi - Teräsbetoni "Missä miehet ratsastaa"
Ka-MIINA! Mitä tätä analysoimaan, kun se on jo tehty.

09 Kroatia - Kraljevi ulice & 75 Cents "Romanca"
Yritin keksiä tähän jotain nasevaa. Mutta kun oikeasti taidankin pitää tästä. Kansalaisuudestani huolimatta kulttuuriperimäni on siis näin todistettu perin slaavilaiseksi.

10 Puola - Isis Gee "For life"
Ah, miten aito! Miten aito laulu, miten aidot tissit, miten aidot hiukset, miten aidot hampaat. Ja varsinkin miten aito rusketus. Näin aitoa voi tuoda vain Ameriikasta!

11 Islanti - Euroband "This is my life"
Gay anthem 2008!

12 Turkki - Mor ve Ötesi "Deli"
Turkkilainen, joka ei näytä kikkikseltä vaan hyvältä. Laulaa musiikkia, joka ei kuulosta turkkilaiselta, vaan hyvältä. Kyllä kiitos. Otan myös levyn, kiitos. Kielivalinnan ansiosta tämä voisi lisäksi olla hyvä lisä Sims-peliin.

13 Portugali - Vânia Fernandes "Senhora do mar (negras águas)" 
Tämän ei pitänyt olla hyvä, mutta kyllähän tämä oikeastaan on. Varsinkin siinä vaiheessa kun pääsee siitä yli, että kertosäe on Army of Loversia hidastettuna. Ihanaa, että Portugalista tuli kerrankin jotain muuta kuin tissejä heiluttelevia tyttösiä, jotka eivät osaa laulaa eivätkä edes heilutella tissejä.

14 Latvia - Pirates of the sea "Wolves of the sea" 
Disneylandin juhlakulkue-esitys? Jep. Euroviisu? Ei tod. Ehdottomasti kielletty yli kahdeksanvuotiailta.

15 Ruotsi - Charlotte Perrelli "Hero"
Uljas kotka, ilmojen kuningas, liiteli tarkoin harkituin liikkein ja tarkkaili valtakunt.... Ai se olikin nainen. Joo. Jos tämä voittaa, harkitsen sittenkin Suomen kansalaisuuteen vaihtamista. Häpeällisen kylmää ja laskelmoitua.

16 Tanska - Simon Mathew "All night long" 
Tätä kesäkuussa, illan pimetessä, Kööpenhaminan Tivolin oluttuvassa yhteislauluna kuuden tuopin jälkeen, kyllä kiitos. Sanat ovat niin hölynpölyä ja klisettä, että melkein hävettää, mutta niiden voima on siinä, että niistä selviytyy vielä siinä kuudessa kaljassakin.

17 Georgia - Diana Gurtskaya "Peace will come" 
Siitäkin huolimatta että täti laulaa "piss will come" ja mietin, että eikös asia hoituisi lääkityksellä euroviisun sijaan, niin olen valmis hyväksymään että kyse lienee sittenkin rauhasta. MUTTA! "Hei mä oon sokea! Mä laulan rauhasta! Koska olen sokea ja laulan rauhasta, jokainen joka ei äänestä on kivisydäminen fasisti. Joko huomasitte että olen sokea?" Oletteko koskaan nähnyt euroviisisuissa vammaista, joka laulaisi iloisen ja kesäisen pepunketkutuslaulun? Joo en mäkään.

18 Ukraina - Ani Lorak "Shady Lady"
Himmee täti ja lavalla kaapista tulevia miehiä. Aika ristiriitainen sanoma. Fag hag anthem 2008? No, onhan tää nyt hemmeti paljon parempi kuin pakastekalapuikko-Perelli.

19 Ranska - Sébastien Tellier "Divine"
Toinen kuin suoraan Sims-pelin musaraidalta poimittu. Kisojen paras esittelyvideo. Beach Boysin ja Telexin ruma, mutta rakastettu äpäräpoika. Jos tämä ei voita viisuja, niin on ainakin erävoitto ranskalaisten perinteisen pysähtyneestä viisukulttuurista. Myös hänen levynsä kelpaisi minulle mainiosti, kiitos.

20 Azerbaidžan - Elnur & Samir "Day after day"
Niin hirveä, mutta niin over the top, että pakko rakastaa. Tätä on aito viisu-camp. Ensikertalaismaalta siis nappisuoritus saman tien. I'm impressed.

21 Kreikka - Kalomira "Secret combination"
Shakiran lanteet eivät valehtele, mutta tämä likka on miniihiiriääninen feikki. Secret combination my ass. Ilmiselväähän on, että se on minkä tahansa liikemiehen pankkitilin numero.

22 Espanja - Rodolfo Chikilicuatre "Baila el Chiki Chiki"
Pidin tätä ensin kisojen suurimpana rikoksena ihmiskuntaa kohtaan. Mutta sydämeni on alkanut sulaa. En tiedä johtuuko se Rodolfosta itsestään, vai tanssitytöistä, joilla ei ole numerot ihan handussa. Tässä on kuitenkin jotain hellyttävää, vähän samalla tavalla kuin kokee lämmintä myötäiloa, kun vauva vuolaat kuolavanat suupielistä valuen ensimmäistä kertaa saa varpaan suuhun ja kokee elämää suurempaa riemua.

23 Serbia - Jelena Tomašević feat. Bora Dugić "Oro"
Vakava, kaunis, nunenuu. Ihan vaikuttava, mutta ei jää elämään samaan tapaan kuin Lane Moje. Huomattavasti vähemmän vaivaannuttava kuin Molitva. Johtuu varmaan siitä, että lavalla on tällä keryaa kaunis nainen, jota ei kuitenkaan lääpi kukaan, vaikka kerrankin olisi hyvä syy.

24 Venäjä - Dima Bilan "Believe"
Jotain niin kamalaa, etten kykene edes keksimään mitään häijyä. Timbaland kuulemma tuotti. Suosittelen Timbalandille lääkityksen lisäämistä. Skeptikko minussa kiemurtelee tuskissaan siitä tiedosta, että tämä on jotenkin The Secret -huuhaauskomuselokuvan innoittamaa sontaa. Ja ettekö te hullaantuneina äänestävät pikkutytöt tajua, että mies on homompi kuin Jari Sillanpää ja Jorma Uotinen yhteensä? Vai ihan tietoisestiko tähtäätte isona fag hageiksi?

25 Norja - Maria "Hold on be strong" 
Iseklmäradion suosikkiulkkis seuraavat 5 vuotta. Voi itku.

Huomenna sitten näkee mitä tuleman pitää. Taidan tarvita ainakin neljä tai viisi kaljaa. Suomi ehkä kymmenen parhaan joukossa, se ois ihan jees. Kun ei pidä odotuksia korkealla ja juo riittävästi alkoholipitoisia tuotteita, pettymys ei voi olla suuri.

Kolmen kaljan edit klo 0.20: On se kyllä niin, että Armenia taitaa voittaa. Ukraina hyvänä kakkosena. Sanottiin itäblokin, Balkanin, ex-neuvostoliiton tms. maiden kaveriäänestämisestä ihan mitä tahansa, niin kyllähän ne kerää äänet myös lännestä. Ja miksi? Ne ovat tuoneet oikean seksin takaisin viisuihin. Onhan tits & ass ollut toki olennainen osa viisuilua aikaisemminkin, mutta yleensä viisuikonit ovat olleet niitä naisia, joista ei kiinnostu kuin ne miehet, jotka pitävät enemmän toisista miehistä. Nyt sen sijaan idästä ryntää kasa naisia, jotka ei ole sutturoita, jotka oikeasti härnäävät, jotka oikeasti rummuttavat. Toi Qele, qele on oikein kärjistetty alkukantainen "rummut soit, veri pumppaa, raahaa eukko luolaan". Kun jo ihan tavallinen heteronainenkin miettii, että jaa, voisinpa raahatakin, niin ollaan aika oikeilla jäljillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro