keskiviikko 28. toukokuuta 2008

Audio-Visions


Hintaseuranta.fi on nyt lisännyt tuotteiden ominaisuusvertailumahdollisuuden. Siitä oikein Digitoday tai joku uutisoi. Jotenkin vähän turha uutinen. Melkein valmistajalla kuin valmistajalla ja kaupalla kuin kaupalla on nykyään ominaisuuksien vertailutyökalu.

Noh, onhan tietysti keskitetty palvelu aina keskitetty palvelu. Ainoa vain, että edelleenkään itse hakua ei voi suorittaa kuin tuotteen, valmistajan ja hinnan perusteella. Se, mitä todella kaipaisin puodeilta itseltään tai tällaiselta Hintaseurannan tyyppiseltä keskitetyltä palvelulta on hakua ominaisuuden mukaan. On aikamoista hakuammuntaa edelleen heittää vertailukoriin kasa tuotteita, joista sitten vasta vertailutilanteessa näkeekin, että missään niissä ei ole itselleni tuikitärkeitä ominaisuuksia lainkaan.

Otetaan nyt vaikkapa kotiteatterilaitteen tai television kuulokeliitäntä. Tuntuu olevan täysin valmistajasta ja hinnasta riippumatonta missä laitteissa on ja missä ei. Joudun selaamaan läpi useita eri tuotteita ennen kuin löydän etsimäni ja vielä useita tuotteita lisää löytääkseni niitä lisää vertailua varten muiden ominaisuuksien osalta. Miten helppoa olisikaan, kun voisin syöttää hakuehdoksi tietyn ominaisuuden kuten juuri esimerkiksi kuulokeliitännän.

Eikä tuo ole puute pelkästään Hintaseuranta.fi:ssä vaan melkein missä tahansa kaupan tai valmistajan tuotesivustossa. Sinänsä se ihmetyttää minua, kun miettii miten laitteet teknistyvät ja on resoluutiota ja viritinmallia ja liitäntäviidakoita ja ties mitä. Yleisesti ottaen hyödyllisiä hakuehtoja saattaisivat olla myös esimerkiksi terrestrial/cable/satellite digiboksihaussa, muita kuvaliitäntäominaisuuksia esim. telkkareissa (hdmi/super-vhs/vga/dvi jne) ja äänen sisään- ja ulostulot.

Päivän kuluttajakatsauksessa myös seuraavaa: Pistokoe lähikauppaan osoitti että Da Capot oli vaihdettu uusiin. Jes, sain mun namin. On kiva myös kuulua vaihteeksi mainstreamiin. Lähes kaikki Blogikyselyyn ruksaamani ehdokkaat saivat joko palkinnon tai kunniamaininnan. Sen verran haluaisin poiketa valtavirrasta, että haluaisin pikaisesti mennä katsomaan uuden Indian
Jones -elokuvan ja pitää siitä oikeasti. Toivon tämän olevan
mahdollista huomioon ottaen sen, että minulla on hellyttävän huono
leffamaku.



Muutenkin mieli on hyvä, nukuin melkein 10 tuntia viime yönä, mikä
lienee keskellä viikkoa henkilökohtainen ennätykseni aika pitkällä
aikavälillä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro