sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Exodus



Oli sitten lopulta todettava, että Google Readeriin siirtyminen aiheuttaa minussa sittenkin vähemmän MUUTOSVASTARINTAA kuin Blogilistan ehjääntymisen odottelu, varsinkin kun se tuskin ehjääntyy toivommallani tavalla (sillä silloinhan Sanoma Digitalin neropatit joutuisivat myöntämään olleensa väärässä, ylimielisyydestä puhumattakaan, ja veikkaanpa että niin ei tule käymään kuunaan).

Siirtyminen oli kieltämättä urakka, johon meni tässä tunti jos toinenkin, kun mekaanisesti pää tyhjänä siirtelin urleja listaan. Ja unohduin välillä lukemaan blogeja.

En toki edelleenkään aivan ihan tykkää tuosta Google Readerista. Rumahan se on kuin synti ja silleen, mutta eipä sillä kai loppujen lopuksi ole väliä. Myöskin, se, että blogien ulkonäkö on oleellinen osa blogeista (esimerkiksi Kasa, joka on yksi visuaalisista suosikeistani) tietysti suodattuu pois. Mutta ajattelin, että ehkäpä sit vaikka klikkaan sieltä otsikosta suoraan blogiin lukemaan uudet - ja käytän siis readeria "blogilistamaisesti" - sen sijaan, että rupean lukemaan tekstejä siitä readerista itsestään. Tälleen näen myös yhdellä katsomalla onko kommentteja vai ei. Kommenttifiidien erilliseen tilaamiseen en ryhdy, varsinkaan kun läheskään kaikkiin blogeihin ei sellaisia ole edes saatavilla.

Yksi lopullinen pään kääntäjä oli se, että tuo GR pitää rodissa sen mitä on luettu ja mitä ei, riippumatta siitä millä koneella olen. Ja blogien päivittyminen GR:n listaan on huomattavasti nopeampaa kuin Blogilistalla. Ja saan takaisin lukulistaan jo Blogilistalta vastalauseena poistuneita blogeja kuten Minimaalin.

Jätän kyllä edelleenkin Kriisipuuron ja omat suosikkini Blogilistalle siinä toivossa että asiat joskus muuttuisivat. Kaipa periaate on se, että oli minulla joskus puhelinnumerokin puhelinluettelossa, vaikken itse luetteloa käyttänytkään. Jatkossa en Blogilistaa kuitenkaan itse käytä ennen kuin kuulen, että hommat on kondiksessa.

Ja sitten ihan asiasta viidenteen: sain tosi upean puuhelmikaulakorun äitienpäivälahjaksi Pojalta. Niin hienoa ei tee edes Pörrö :-)Varmasti pistän kaulaan firman 135-vuotisjuhliin kesäkuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro