lauantai 18. elokuuta 2007

Kirsin suvipursi, 2-3 hengelle





Otetaan naapurin tädiltä saatu halvatun iso kesäkurpitsa (varmaan parikiloinen).

Halkaistaan, koverretaan yksi puolikas. Sekoitetaan kurpitsan koverrettu sisälmys 250 g naudan vähärasvaisen jauhelihan kanssa, paistetaan pannulla. Maustetaan piri pirillä, paprikalla, tai-mikä-nyt-mieleen-tuleekaanilla.

Kun jauheliha on mukavan rapsakkaa ja kurpitsamössö on pehmeää, lisätään iso ruokalusikallinen creme fraichea. Annetaan porista vielä hetki.

Tällä aikaa uuni on lämmitetty 175 asteeseen.

Kaadetaan mössö koverrettuun kurpitsanpuolikkaaseen. Voidellaan päälle lisää creme fraichea. Veneen kanneksi höylätään emmentalsiivuja (huom, ei raastetta, vaan siivuja),

Lätkäistään koko komeus uuniin ensin 15-20 minuutiksi. Sen jälkeen käännetään uunin volanappia 250 asteeseen ja pannaan grillivastus päälle. Annetaan olla vielä 5-10 minuuttia.

Annetaan uunista tulon jälkeen jäähtyä pikkaisen ja pätkäistään sitten kahteen-kolmeen osaan ja ahmitaan pilsnerin kera.

Sitten kun ahmimiselta kyetään, viipaloidaan kilo perunoita ja kesäkurpitsan toinen puolikas.

Paistetaan kurpitsapaloja 550 g rasvattoman naudan jauhelihan kanssa kunnes liha on mukavan rapsakkaa ja kurpitsan pehmeitä. Lisätään 500g valkosipulimaustettua tomaattimurskaa, puoli litraa vettä ja purkista yli jääneet creme fraichet. Annetaan hautua 10 minuuttia.

Lätkitään jauheliha-kurpitsamössö ja perunaviipaleet kerroksittain vuokaan, niin että viimeinen kerros on mössöä. Höylätään lisää emmentalia pinnalle.

Nakataan 175-asteiseen uuniin (joka ei ollut vielä ehtinyt edes jäähtyä edellisestä tempauksesta) ja annetaan olla niin kauan kunnes perunat ovat pehmeitä, tai vähän enemmänkin (jolloin lämpötilaa voi pudottaa 125 asteeseen).

Annetaan jäähtyä ja lätkitään pakasterasioihin, jotka luonnollisesti mätkäistään pakkaseen odottamaan päivää jolloin ei ole näin ahkera olo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro