maanantai 13. elokuuta 2007

Asemalla soitellaan ja svengaillaan



21 vuotta sitten, kesällä 1986 nuoren elämäni jännimpiä hetkiä oli tuhlata äidin kanssa Lontoossa leijonanosa matkakassasta musikaaleihin. Cats oli tietysti yleissivistystä, mutta suuremman vaikutuksen teki Starlight Express - vetureiden kilpa-ajoista kertova musikaali.

Musiikki oli ihan vetävää, poppia, rokkia, oldies-osastoa, kaikkea mahdollista, mutta erikoisuutena oli se, että kaikki esiintyjät olivat rullaluistimilla. Junien kilpa-ajo-kohtaukset toteuttiin katsomon sekaan rakennetuilla rampeilla, ja lopputulos oli 13-vuotiaan silmin varsin vaikuttava.

Kokeilin vajaat kymmenen vuotta myöhemmin, syksyllä 1994, vieläkö taika kestää. Starlight Express oli muuttunut The New Starlight Expressiksi. Esiintyjät olivat luonnollisestikin moneen kertaan jo vaihtuneet, ja musiikkia oli päivitetty jonkin verran. Mutta taika oli hieman päälle parikymppisen silmin ja korvin päätelleen edelleenkin tallella, kokonaisuus pelasi edelleen. Valot välkkyivät, lujaa mentiin, ja klassinen & kliseinen "vanhassa vara parempi" viehätti ja hymyilytti tarinana edelleen.

Kuin varkain oli silmieni ohi päässyt se tieto, että junat ovat lähteneet tien päälle kiertämään maailmaa. Ja tulevat viiden näytöksen ajaksi Helsinkiin 22.-25.11. Onkohan taika edelleenkin tallella, vaikka jenkkilässä ei ihan ollakaan lämmetty?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro