tiistai 30. tammikuuta 2007

Juupas-eipäs


Ja niin Tietäjä ei olekaan plagiaatti. Kyllä puolueeton ammattilaisraati tietää. Ja kyllä periaatteessa tietääkin. Teknisesti perusteet ovat ihan jees, mutta tulee väkisinkin mieleen että mennään kirjaimen eikä hengen mukaan. Vähän sama kuin myisi Märäböö-suklaata, jossa on viisi prosenttia vähemmän kaakaota ja maitoa kuin siinä Maraboussa. Ei o sama tuote, ei.

Ei sen puoleen, ottakaa vain ja lähettäkää tuo tuulettimeen ujellus kv-finaaliin, niin kyllä se huuto käydään sitten uudestaan sen jälkeen - Euroopan laajuisesti. Ammattilaiset eivät loppupeleissä sitä plagiaattileimaa päätä, vaan tavikset - äänestäjät. Ja jos niitä häiritsee, niin niitä häiritsee. Ja ottaen huomion äläkän Suomessa, niin tuskin se asiasta häiriintyminen on pienempää manner-Euroopassa, jossa Within Temptationin tunnettuus ja suosio ovat vielä muutamaa kertaluokkaa suurempia kuin meillä.

Hollannissa ainakin revittäisiin pelihousut saman tien, ja riippumatta tästä esitutkinnasta, tutkintapyyntö tehtäisiin jälleen kerran, jolloin raadissa istuisivat muutkin kuin suomalaiset riippumattomat ammattilaiset - ja saattaisivat katsoa myös muuta kuin teknistä puolta.

Edellisessä viisupostauksessani mainitsema belgialaisviisun lainauskin oli periaatteessa sellainen, että jos ihan teknisesti ottaen kuuntelee Lisa Del Bon ja Friendsin biisejä, niin ihan yhtä lailla eroja löytyy. Mutta kun tekijät uhkasivat oikeustoimilla ja korvausvaatimuksilla, niin ei ollut enää Friendsin biisin tekijöillä pokkaa lähteä lakitupaan. Kömpelöllä valheella on lyhyet jäljet, minkä Thomas G:son ja kumppanit ilmeisesti tajusivat ja jättivät leikin sikseen.

Tuntuu tajuavan Asikainenkin, koska miksi muuten olisi ilmaissut harkitsevansa "muutaman nuotin muuttamista". Vain umpirehellinen (tai mestarivedättäjä) olisi pysynyt tiukasti kannassaan, enkä kaupallisen musiikin liukuhihna-ammattilaisista oikein osaa uskoa kumpaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro