maanantai 15. tammikuuta 2007

Disney-rapo 1


Enpä ollutkaan ennen lentänyt pimeällä Saksan/Ranskan yllä täysin kirkkalla ilmalla. Upea näky, aivan Tronia. Mutta mitä ovat isot todella keltaisena kirkkaat neliöt ja suorakaiteet? Kasvihuoneita?

Ensimmäinen kokonainen päiväkin "suoritettu". Ilman mitään kiirettä vähän yli puolet pääpuistosta tutkittu. Jonottelua ei juuri tarvinnut harrastaa, sillä täällä on "hiljaista" - vain 10 000 kävijää päivässä, kun vielä viikonloppuna ja jouluna on porukkaa käynyt 70-80 tontullista per päivä. Tämän osasi kertoa suomalainen työntekijä Ansa, joka on viettänyt täällä jo 4 kk.

Suomalaisia käy kuulemma todella vähän, ollaan ekat pariin kuukauteen joihin Ansa tai hotellin ruotsalainen respatyttö ovat törmänneet. Kummatkin olivat iloisia saadessaan puhua äidinkieltään. Voin kuvitella, että täällä kaiken kivakivan keskellä voi työläisellä tulla välillä aika ikävä kotiin.

Kun ottaa huomioon miten loistavan helppoa tänne oli tulla, niin kumma ettei suomalaisia näy enemmän. Varsinkin näin talvisin kun on halpaa. Ei täällä ole millään lailla kylmä kun vertaa normaaliin Suomen talveen, ja muutenkin on oikeasti todella hienoa. Just silleen kitschisti, mutta huolella tehdyn kitschisti.

Paitsi että Skull Rockissa tuoksui uriini. Tosin näkymä on niin makea, että voisin minäkin kuvitella laskevani vesiä laulellen ja pääkallon silmistä maisemaa katsellen.

Jos olisin siis mies. Jota siis en ole. Joko kerroin että punaviini on petollisen hyvää ja halpaa ja sitä saa viereiseltä 24h-huoltamolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro