perjantai 2. helmikuuta 2007

Vain yhden parkkiruudun tähden



Taitaa olla ikuinen ihmettelyn aiheeni, että miten röyhkeitä voivat autoilijat olla. Ties missä asioissa, toki, mutta päivittäin törmään (melkein kirjaimellisestikin) siihen, että kaaroja parkkeerataan mihin sattuu.

En jaksa miettiä onko auto sen viisi metriä vai vain 4,80 metriä suojatiestä, mutta voisko joku kertoa mulle mitä liikkuu sellaisen tyypin päässä, joka parkkeeraa autonsa keskelle ajorataa?

Pyörin autolla (pelkääjän paikalla) lähes päivittäin Punavuoren suunnassa, ja ei voi kuin ihmetellä näitä järjen jättiläisiä. Esimerkiksi Merimiehenkadulla on pitkä pätkä, jossa toinen puoli tiestä on pysyvästi paikoituskiellossa. No mikä on varmaa? Se, että se on täynnä parkkeerattuja autoja. Eikä edes mitään "mä ihan hetken vain tässä", vaan selkeästi seisovat siinä päiväkausia.

Pursimiehenkadulla, Merimiehenkadulla ja Punavuorenkadulla on myös paljon mukavia pieniä erikoisliikkeitä, joihin halutaan tulla autolla, mutta paikoitustilaa ei ole. Mitä tekee asiakas? Parkkeeraa "ihan hetkeksi vain" keskelle kaistaa ilmeisesti sillä mentaliteetilla että "kyllähän tosta vierestä ohi mahtuu". Juu, joku Smart varmaan mahtuukin, mutta ei bussi. Ja sitten seistään, ja Herttoniemestä asti kantautuu kiroilu, kun dösä on taas vartin myöhässä.

Keskustasta on Punavuoreen sen verran hyvät ja monipuoliset liikenneyhteydet, että voisitteko ystävällisesti jättää sen autonne vaikka Forumin parkkihalliin ja tulla vaikka taksilla lopun matkaa jos ei julkiset nappaa. Pätäkkää siihen näyttäisi ainakin teitä tukkivista mersuistanne ja kaupunkimaastureistanne päätellen olevan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro