perjantai 11. tammikuuta 2008

Where would you rather be?



Huomaan taas selailevani matkatoimistojen nettisivuja, laivayhtiöiden sivuja... sitä Disneylandin sivua. Tutkin hintoja, teen laskelmia... Vaikka en kuitenkaan ole menossa mihinkään. Silti jotenkin elän jossain hämärässä, epärealistisessa, irrationaalisessa toivossa.

Tiedättekö joskus, kun on löytänyt taskustaan sinne kauan sitten unohtuneen kaksikymppisen  - pahimman hädän hetkellä. Ja sen jälkeen käy tasaisin väliajoin läpi vanhojen vaatteiden taskuja... jos sittenkin siellä olisi jotain, kun aikaisemminkin on ollut. Jos ne vaikka hiljaksiin spawnaavat siellä unohdetuissa taskuissa. Jotenkin sama fiilis noita matkailusivuja selatessa. Jos sittenkin löytyisi jokin todella sikamaisen halpa matka. Ja jos vaikka sittenkin, yhtäkkiä, satumaisesti pankkitilin nurkasta löytyisi sinne kadonnut... viisisatanen?

Tämä on selvästi vuodenaika- ja stressitasosidonnaista. Näin käy joka talvi. Todellisuuspakoa. Unelmointia pääsystä pois johonkin, ihan mihin vain, kunhan se ei ole täällä. Vaan hetken verran jossain muualla. En ole edes (kovinkaan) nirso. Kaksi vuorokautta laivallakin saattaisi tehdä ihan tissiä. Mutta tietenkään juuri nyt ei mistään tuutista tursua niitä alennuslipukkeita. Tiedättekö niitä, joita saa kun tuhlaa tax-freessä omat ja muiden rahat ja myy vielä mummonsa ja anoppinsakin kaupan päälle.

Haluaisin itse asiassa Silja Linen mummelikyydillä Tukholmaan. Siitä on 15 vuotta kun olen siljapaattia viimeksi käyttänyt. Ne uivat itäkeskukset ovat täysin tsekkaamatta. Mutta se perkeleen yhtiö on edelleenkin hävyttömän kallis jopa karjaluokassa, ellei jostain saa jotain alennushärpäkesynsteemilippulappusta. Joita kyllä Vikingille osuu eteen silloin tällöin, mutta ei Siljalle.

Enkä halua karjaluokkaan. Haluan sellaisen ikkunallisen sisähytin, Promenade-hytin. Kuulemma jengi unohtelee helposti vedellä verhoja ikkunoidensa eteen, kun eivät ymmärrä, että sen promenaadin toisellakin puolella on hyttejä. Siispä hyvällä tuurilla on tarjolla myös ilmainen pornokanava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro