keskiviikko 2. tammikuuta 2008

Rahan menoa ei voi estää


Vuokranantaja lähestyi jälleen vuosittaisella ilmoituksella vuokran korotuksesta. Vuokra nousee vajaat 40 euroa. Noin tuplaten verrattuna viime vuoteen. Mahtuu siihen noin viiden prossan indeksikorrotushaarukkaan kyllä, mutta sieppaa peruste: kasvaneet ylläpitokulut.

Missähän ne kasvaneet kulut oikein ovat, paitsi että huoltoyhtiö joka ei tee mitään on ehkä vaihdettu kalliimpaan huoltoyhtiöön joka ei tee mitään? Naapurin setä täällä tuntuu kaiken tekevän, kun ei huoltoyhtiöltä onnistu edes yksinkertainen rappuharjan korjaus. Pihaa ei kukaan siivoaisi varmaan ikinä, ellei naapurin täti siivoaisi. Tuskin vuokraisäntä niille mitään maksaa.

Ja sitten harvoin kun huoltoyhtiö tekee jotain, eivät viitsi etukäteen edes ilmoittaa. Tänään päätettiin sitten ruveta remppaamaan kattoa. Sen verran mekkalaa tuottavaa puuhaa, että olisivat voineet etukäteen varoittaa. Ilmoittelu ei muutenkaan tunnu istuvan isännöitsijälafkan hommiin: vaihtoivat taannoin esimerkiksi nimeä ja vastuunhenkilöitä, mutta eipä asiaa missään mainittu ennen kuin jossain aivan muussa asiassa tuli ilmoitus rapun ilmoitustaululle. Siinä oli ihmettelemistä, kun lafka ja logo oli jotain aivan muuta kuin mihin oli tottunut.

Että näin meillä. En minä silti tätä yksityiseen vuokranantajaan vaihtaisi. Ei tarvitse sentään olla koko ajan pelkäämässä että Elisa Oy:n hulttiopoika tarvitsee opiskelijaboksin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro