lauantai 12. tammikuuta 2008

Another One Rides the BusKuinkahan paljon ihmiset jäävät pysäkeille hoomoilasina seisomaan, kun bussi ei pysähdykään? Ja miksei? Koska kukaan ei viittilöi sitä pysähtymään!

Olen nyt jo muutaman viikon ajan pannut merkille vakipysäkeilläni, että ihmiset vain seistä jököttävät kun dösä tulee, mutta eivät tee elettäkään kättä heilauttaakseen. Silti nousevat siihen bussiin. Olen usein ainoa, joka sille bussille viittilöi, ja usein asemista, joissa muut tuskin voivat nähdä viitilöinkö vai enkö. Mutta eivät siis edes katso ympärilleen tarkistaakseen viittilöikö joku muu.

On toki aika ilmiselvää, että pysäkillä, jolla ei esimerkiksi pysähdy kuin yksi ainoa linja, ihmiset odottavat sitä nimenomaista dösää. Mutta silti. Ovatko ihmiset alkaneet luulla, että bussi on metrojuna, joka pysähtyy joka laiturilla?

Ilokseni olen sijaan huomannut, että bussien pysähtyy-stannar on nykyään taas ärhäkkään kovaäänisellä äänimerkillä varustettu. Yhdessä vaiheessa otti todella nuppiin, että lähes bussissa kuin bussissa ei kuulunut mitään ääntä, kun nappia painoi, ja joutui aina kuikuilemaan johonkin epämääräisen katonrajan nurkkaan piilotettua kylttiä, että syttyikö se vai ei (kunhan ensin löysi sen, kun bussityypistä riippuen se on aina milloin missäkin).

Vielä kun matkakorttilaitteiden numeronäppäimissä olisi edes jokin vaste, fyysinen alaspainuminen mieluiten, niin käyttöliittymämielessä bussit olisivat jo melkein täydellisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro