keskiviikko 16. tammikuuta 2008

Going to a Town


Vai syö se Helsinki sit palan Sipoosta - ja Vantaasta. En oikein tiedä mitä asiaan sanoisin, suurin osa mielipiteistäni ovat puhtaasti tunneperäisiä tässä asiassa - tuntuu että "vahvemman oikeus" oli jälleen asialla. Haisee niin siltä, että Helsinki haluaa oman Tapiolansa, ainakin jos Pajusen "puutarahakaupunkimainen ilme"-visiointeihin on luottaminen. Ihan niin kuin niitä krimiturkkitätejä ei olisi jo riittävästi keskustan Stokkalla. Tai, no jos ne saisi tällä liitoksella siirrettyä sieltä keskustan Spockalta itä-Spockalle. Tosin varmaan turha toivo, espoolaisetkin krimiturkkitädit parveilee Helsingin keskustassa.

Koska suhtaudun asiaan tiedon puutteen takia tunteella, tässä Helsinki-Sipoo-kiistassa on todella huvittanut valtava määrä  "näpit irti Sipoosta"-tarroja autojen takapuskureissa - autojen, jotka näkee sankoin joukoin parkkerattuina Itäkeskuksen kauppakeskuksessa. Siis Helsingissä.

Itähelsinkiläisten olisi kyllä mielestäni pitänyt vastakampanjoida suurilla, Itäväylän varteen pystytetyillä tienvarsimainoksilla, joissa olisi lukenut kaikenlaista härskiä kuten "Sipoolaisten passintarkastus 2 km" tai muuta vastaavaa. Ja Itäkeskuksen kauppojen oviin olisi koira- ja tupakointikieltomerkkien rinnalle pitänyt kehittää oma merkki sipoolaisten sisälletuontikieltoa varten. Samalla olisi voinut tehdä yhteistyötä Porvoon kanssa, jotta siellä päässä olisi tehty samoin.

Koska tunnen olevani tänään vauhdissa, saatan seuraavaksi sanoa jotain sopimatonta tekeillä olevasta tv-sarjasta, jossa tehdään julkisesti kuolemaa. Tosin iltapäivälehtien kohua katsellessa ei voi oikein muuta todeta, että lukekaa nyt toimittajat hyvät (ja miksei kirkonmiehetkin) vaikkapa blogeja. Blogeissa ihmiset tekevät kuolemaa, itsemurhaavat, ehkä toipuvatkin, päivittäin. Ja se on hyvä. Länsimainen ihminen on niin vieraantunut omasta ja toisten kuolevaisuudesta, että tekee ihan hyvää nähdä mitä se on - ja miten paljon parempaa se voisi olla, jos vaikkapa krimiturkkitätien kuntarajaselkkauksia ei käytäisi sairaiden ja lasten rahoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro