sunnuntai 10. joulukuuta 2006

Näkis vaan


Pinserissä mainittiin silmälasi-nettikaupoista ja annettiin linkki blogiin, joka arvosteli aika rankoin sanankääntein sitä ilmaa, mikä kakkuloiden hinnoissa tuntuu olevan ja kerrottiin omakohtaisesta positiivisesta nettikaupan käytöstä.

Pakko sanoa, että mielenkiinto heräsi todella. Olen nimittäin mallia sokea kuin lepakko, eli näkö on noin -9. Tämä aiheuttaa ikävän kierteen:
  • Linssit maksavat niin saakutisti, jopa silloin kun saa kaksi linssiä yhden hinnalla (ohennettu linssi ei ole luksusta, vaan pakko), ja halvimmat kiinalaiset kakkasangatkin ovat nykyään saman hintaisia kuin design-pokat 10 vuotta sitten, että rillejä ei todellakaan tule hankittua huvikseen. Viimeksi uusin rillit silloin 10 vuotta sitten, koska vanhoista halkesi linssi.
  • Koska kakkulat ovat niin kalliita, varalaseja ei tule hankittua. Eikä vanhoista siihen hommaan ole (kts. edellinen kohta).
Kierteen katkaisu vaatisi joko makaronin ja ketsupin syömistä usean kuukauden ajan - tai sitten nettikaupan tarjoaman mahdollisuuden kokeilun. Sivuseikka on vielä se, että tietysti olisi kiva joskus uusia ilmettäänkin. Esimerkiksi 10 vuoden välein, eli pinnalliseksi ei voi haukkua.

Käytännön kysymykset:
Mistä optikko, joka ei ole kytköksissä johonkin pakkomyyntiä yrittävään pokaliikkeeseen? Mistä optikko, joka varmasti antaa sen reseptin ja tosiaan merkitsee siihen kaiken, mitä nettiliikkeessä asioidessa tarvitsee, ilman että pitää tapella? Vai ihanko kylmän rauhallisesti lääkäriaseman silmälääkärille? Itse asiassa iän puolesta pitäisi kai käydä joka tapauksessa siellä silmälääkärillä.

Oopa kommentoi Pinserin kirjoitusta ja kertoi olleensa tyytyväinen Favopticin (http://www.glasogondirekt.com) palveluihin, ja pyysinkin että kertoisi kokemuksistaan lisää. Se, että Oopa ON tyytyväinen tietysti on jo meriitti sinänsä, koska pidän häntä suhteellisen valveutuneena tyyliniekkana. Myös Kulutusjuhlassa mainittiin jo asiasta, ja myös kommentoimaan ehtinyt pt on ollut Favopticiin tyytyväinen.

Todella himottaa kokeilla. Ja varmaan kokeilenkin. Äiti hankki alkusyksystä uudet lasit, eikä  ole edes aivan yhtä sokea kuin minä. Katselin kauhuissani niitä hintoja ja mietin kylmä rinki pärssen ympärillä, että mitähän hittoa teen jos rillit menevät rikki.

Oikeasti tällä sokeusasteella on tullut vakavasti mietittyä yhtenä vaihtoehtona jo laserleikkaustakin. Leikkauksen hinta on loppujen lopuksi paljon pienempi kuin loppuelämän rillit nykyhinnoilla - vaikka yrittäisi pysytellä 10 vuoden vaihtoväleissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro