maanantai 18. joulukuuta 2006

Kyllä se muuten on niin, että...


Periaatteessa voittajia ei pitäisi julistaa, ennen kuin kaikki ovat edes päässeet mukaan kisaan. Mutta tuntuu kyllä todellakin siltä, että pelikonsolien tämän sukupolven kisassa Wii vie minun osaltani voiton.

Xbox360 on hirveä rohjo, joka ei tuonut oikeastaan mitään, mitä ei ole jo peeseellä nähty tai joka olisi oikeasti oleellisesti pelikokemuksen kannalta olennaista. Massiviset ögölaumat jossain pelissä tai karkkigrafiikka eivät loppujen lopuksi ole olennaisuuksia, jos pelit muuten kumisevat onttouttaan.

Pleikkari ei näillä näkymin tuo myöskään pelillisesti mitään kovin uutta. Teknisesti uutta on blueray, mutta voi hui. Digiexpossa testatut pelit eivät vakuuttaneet siinä mielessä, että uuh aah tämän kokemuksia takia tarvitaan nimenomaan PS3.

Sen sijaan Wii on nyt viikonlopun tykityksen jälkeen tuottanut niin paljon nimenomaan pelikokemuksellista iloa, ei pelkästään jonkin pelattavan pelin tuomaa iloa, että ei mitään rajaa. Myös se on tullut todettua, että käytännössä taaperosta vaariin kapula pysyy kourassa ja halu tarttua siihen kapulaan on aivan erilainen kuin mitä on tullut aikaisemmin koettua. Ja hinta on naurettava verrattuna Xboxiin tai varsinkin PS3:een.

On Wiissä toki muutama nipotuksenkin aihe, kuten että Gamecuben pelejä ei voi pelata muilla kuin cuben ohjaimilla, ja muutama klassikko tarvitsee oikeasti sen Classic-ohjaimen, mutta sinänsä se on pientä.

Hitto että on hyvä mieli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro