sunnuntai 10. joulukuuta 2006

Hyvien asioiden ilta


Ilahduin todella, Läpiveto oli oikein viihdyttävä. Perinteisempää komiikkaa kuin esimerkiksi Ketonen & Myllyrinne, jota en ymmärtänyt ensin alkuunkaan. Edelleenkin osa siitä on mielestäni väkisin väännettyä, mutta muutama sketsi on jo onnistunut saamaan minut nauramaan erittäin räkäisesti.

Pakko kyllä kunnioittaa ton Läpiveto-porukan kykyjä. Toisaalta, tuossa on kyllä alan kerma, joten ei ihmekään. Varsinkin Rasila on todella virtuoosi - jälleen kerran. Ja Knihtilä on ehkä tämän päivän parhaimpia nuoria komedienneja.

Läpivetohan on suoraa sketsiviihdettä, joka tuo siihen vielä sen lisämausteen, että koko ajan tarkkailee milloin joku repeää. Saariluomalla oli kova tekeminen välillä, ja lopulta siellä repelteiinkin, mikä vain lisää katsojan riemua.

Itse asiassa tällaista elävän yleisön edessä tehtyä huumoriviihdettä on kovin vähän telkkarissa. Stand-uppia kyllä (vaikka voisi olla kyllä enemmänkin), mutta ei perus-sketsiviihdettä (ehkä UIT:ta lukuunottamatta, vaikka ne laulaa liikaa). Jos taso olisi Läpivedon kaltaista, niin katselisin kyllä. Vaikka esim. Julmahuvi tai Ranuan kummit on kovaa kamaa, livenä vedetyssä jutussa on (tietenkin) aina suurempi tekemisen tuntu, mitä on ilo seurata.

---

Ja muutakin tyytyväisyyttä: Veronpalautusten jälkeen näyttää siltä, että Disneylandiin on tosiaan varaa lähteä. Erittäin jees.

Vain noin 900 euroa humahtaa lentoihin ja hotelliin - kallista, mutta silti "vain" (sitä paitsi elämä on). Kesällä hinta on kevyesti tuplat, enemmänkin, jonoista nyt puhumattakaan.

Ja kun tottunut tähän "keskieurooppalaiseen" talveen, mikä meillä tällä hetkellä on, niin tuntuu ihan ookoolta. Kaikkien "virallisten" säälähteiden mukaan Pariisissa pitäisi olla tammikuussa päivän keskilämpötila siinä viiden asteen kieppeillä ainakin.

Kun miettii miten karseaa on huvipuistossa yli 20 asteen helteessä, niin en valita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro