tiistai 9. joulukuuta 2008

No nyt kuuluu


Duunikaveri, joka haksahti vanavedessäni iPhoneen kävi eilen hankkimassa Creativen plugit mikrofonilla ja kovasti kilttinä ihmisenä handlasi minullekin samanlaiset. Hintaa oli 29 euroa, en tiedä mistä tarkalleen ottaen kävi hakemassa.

Hinta on aivan kohdallaan. Ääni ei ole mitään 15 kiljoonaan tuhannen tonnin kamojen superhifiä, mutta kannettavan vimpaimen monikäyttökuulokkeiksi aivan mainiot. Basso toistuu toisin kuin niissä kauheissa puhelimen mukana tulevissa napeissa, joilla heittäisin muuten vesilintua, ellen olisi niin helvetillinen krääsähamsteri. Mikrofoniosio on samalla tavalla viehättävän pieni ja huomaamaton kuin alkuperäisissä iPhonen luureissa ja toimii myös samalla painallus/tuplapainallus-tyylillä kuin alkuperäinen. Se mistä en pidä - kuten en alkuperäisissäkään - että luureja ei ole suunniteltu niskan takaa riiputettaviksi, eli kummatkin piuhanhaarat ovat saman mittaiset.

Edelleenkin on pakko ihmetellä miten kalliiden musiikkivehkeiden kanssa lätkäistään mukaan ala-arvoista skeidaa - eikä edes itse tarjota oman merkin alla erilaisia muita vaihtoehtoja, jotta rahat lisähankinnoista tulisivat edes Applen omaan kirstuun eivätkä esim. Kossin, Sennheiserin ja kumppanien kuten tällä hetkellä. Varsinkin kun katsoo missä hintaluokassa valtaosa iPhone-sopivista handsfree-kuulokkeista liikkuu: kaikki järkiään lähes satasen luokkaa ja reippaasti ylikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro