keskiviikko 3. joulukuuta 2008

Haloo, haloo


Mun uusi iFööni on kyllä aika herkku. Tuntui juhlavalta kaataa tietsikalta koko käyttömusiikin varasto ja kaudellinen Siskoni on noitaa tuon 16-gigaisen uumeniin, eikä tehnyt vielä tiukkaakaan. Kosketusnäytön käytössä on kuitenkin pieni totuttelu ainakin tekstiviestien kirjoituksen osalta, pitäisi varmaan hankkia stylus takataskuun.

Onhan tuo tyylikäs vimpain, ensimmäinen Apple-tuotteeni ikinä. Voi toki kritisoida sitä, että vehjettä ei saa käyntiin aktivoimatta sitä tietsikalla ja iTunesilla, mutta jos tähän on valmis alistumaan, niin kaiken maailman karseiden Nokian PC-ohjelmistojen kanssa tappelun jälkeen ei voi kuin kiitellä sitä kuinka kivuttomasti Fööni toimi peeseen kanssa.

Applehan on toki tunnettu "idiottivarmuudestaan" mutta lapsuksia niillekin sattuu. Ei tosiaan ollut heillä tullut mieleen pakkauksen minimaaliseen käyttöohjeistoon laittaa jonkin sortin alkeellista fyysisen vehkeen nappi- ja slottikarttaa. Jouduin lopulta etsimään netistä ohjeen sille, mihin sim-kortti laitetaan. Eikä se ohje muuten suinkaan löytynyt Applen tukisivuilta.

Lisäksi on ihmeteltävä, että koska noita vimpaimia nyt kuitenkin myydään myös musiikkilaitteina, niin minkä ihmeen takia pakkauksen mukana ei tule kunnon nappikuulokkeita? Niissä on tällaiset, mikillä ja kaukosäätimellä varustettuna, ja ne tappavat niin äänen kuin korvatkin. Oikeasti kenellä tässä maailmassa on sellaiset korvat joille tuon malliset oikeasti istuu? Pöyristyttävää on, että samoja kakkoja myydään myös vakiona iPodeille, siis kaikkien kannettavien musalaitteiden myyntikuninkaalle? Mi-tä vi**ua?!

Esimerkiksi Sony-Ericssonin kaikissa musapuhelimissa tuntuu olevan vakiona plugikuulokkeet - ja kaksosainen handsfree noin muutenkin, eli omat kuulokkeet on mahdollista liittää ilman kaukosäätimen menetystä. En vain käsitä. Applen itse mainostamat yhteensopivat plugikuulokkeet ovat kaikki aivan hävyttömän kalliita. Pitänee hankkia adapteri tai joku, vaikka noin yleensä vain syö, että näin yksinkertaisissa asioissa ei viitsitä tehdä asioita oikein.

Mukavaahan on myös se, että joka vuotinen joululahja, vuokrannousuilmoitus tuli jälleen. 6,5 prossan korotus. Yli puolet tes-saaliin korotuksesta. Että silleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro