lauantai 20. joulukuuta 2008

Muutama ostospäivä jouluun


Sain apinan raivolla taottua itselleni vapaapäivät ensi viikolle. Eilen illalla laski mielen ylle jumalainen rauha, vaikka hartiat onkin edelleen aivan jumissa.

Koska olen roikottanut tätä kolmen vakiolukijani kaipaamaa pelilistaa aivan törkeästi, niin tässä tulevat nyt sitten ne käsikonsolit. Ja aina kannattaa ajatella se näinkin, että parhaat lahjat ostetaan välipäivä-alesta eikä ennen joulua.

Käsikonsolit
Minulle hyvä käsikonsolipeli on sellainen, jonka voi milloin tahansa keskeyttää, koska enimmäkseen pelaan käsilelulla julkisissa kulkuväleineissä jne. Toisaalta, jos samainen peli toimii niin, että rauhassa ollessa ei kykene laskemaan konsolia käsistään, se on iso bonus. Siispä....

Tähän alkuun heti tällainen pyhä kolminaisuus taktista kamaa. Aikaisemmat Advance Wars -pelit olivat tarinallisesti todella kieli poskessa, ja tämä on paljon synkempi. Sen sijaan strategisesti edelleen sitä samaa kamaa, eli hyvää. DS:n ja PSP:n FF Tacticsit ovat periaatteessa vähän samaa lajia, mutta fantasiatyypeillä, eikä tankeilla ja sotilailla. PSP-FF on sama tarina kuin PS1:n FF Tacticsissa, mutta pienin päivityksin. DS-tactics sen sijaan on eri tarina kuin ammoisessa (loistavassa!) GBA-tacticsissa, mutta muu meininki on samaa + uusia ammatteja ja elukoita. Tarina ei ehkä ole niin "hyvä" kuin GBA-tacticsissa, mutta mielestäni se ei ole homman pointti.



Ape Academy 2 (PSP)

Minipelikokoelma. Kaikkihan me oikeasti rakastetaan niitä? Eka AA oli huono, minipelit olivat epämääräisiä ja liian vaikeita. Kakkosessa on selkeä parannus. Ei tätä ehkä porukalla pelaa samaan tapaan tyytyväisenä kuin jotain Mario Partyja, mutta yksin hauskempi. Ne apinat nyt vain on idioottimaisen söpöjä.

Echochrome (PSP)

Nörteille. Pissin hunajaa aina kun voitan huonon geometrisen tajuni asettamat rajoitteet.

Everybody's Golf 2 (PSP)

Kun golfin pitää olla kivaa ja suhteellisen arcade-henkistä niin tämä on sitä. Älyttömän hyvä työmatkapeli.

LocoRoco 1 & 2 (PSP)

Olen aivan heikkona LocoRocoihin. Persoonallisen näköinen, yksinkertainen ja toimiva mutta myös yllättävän "syvä" ohjaus. Ja tasot niin hämäriä, että ilmiö "vielä yks taso" iskee helposti.

Sid Meier's Pirates (PSP)

Edellisen sukupolven Xboxille oli tämä, ja ilo on suuri että se on osapuilleen samanlainen myös PSP-porttauksena. Eli yllättävän hyvä, todella hyvä. On konsepteja jotka kestävät aikaa. tämä on yksi sellainen Sim Cityn ja Civilizationin ohella. DS:lle saa esim. SimCity Creatorin, joka on näitä lukuisia iteraatioita, eikä ole huono. Mutta ÄLÄ osta Wii-versiota SC creatorista, se on huono. Mainittavaa on myös että tietenkin oivallinen Civilization Revolution on saatavilla myös DS:lle ja on pätevä.


Ja sitten lyhyt sananen konsoleiden verkkokauppapeleistä. Näistä laitan vain listat. Koska laiskottaa, ja koska kaikki nämä ovat erityisen hyviä. Ja koska laivani Tukholmaan lähtee pian.

Xbox Live Arcade
Band of Bugs
Braid (jos ostat vain yhden, osta tämä)
Bionic Commando Rearmed
Cloning Clyde
Eets: Chowdown
N+
Outpost Kaloki X
Portal: Still alive
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords
Switchball

PSN Store
Echocrome
Elefunk
The Last Guy
LocoRoco Cocoreccho!
Pain (jos ostat vain yhden, niin tämä, varsinkin kun siinä on nykyään myös David Hasselhoff)

WiiWare & Virtual Console
Donkey Kong Country -sarja (SNES)
Final Fantasy Chrystal Chronicles: My Life as King (WiiWare)
Mission Impossible (C64)
Paper Mario (N64)
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars (SNES) (jos ostat vain yhden, osta tämä)
Super Mario 64 (N64)
The Legend of Zelda (NES)
The Legend of Zelda: A Link to the Past (SNES)
The Legend of Zelda: Ocarina of Time (N64)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro