tiistai 2. joulukuuta 2008

iPhonera


Sonera taipui vihdoinkin.

iPhonen saa lopultakin Minun Sonera -liittymään niin, ettei tarvitse maksaa koko puhelimen hintaa kerralla. Soneran sivujen omalla laskurilla näyttää siis siltä, että jos ottaa puhelimen eikä mitään puhe- tai tekstaripaketteja tai datahörhöilyjä, hinnaksi muodostuu 19,90 euroa kuussa minimi ja jokainen puhelu ja tekstari siihen päälle normihintaan sekä 90 senttiä per alkava datankäyttötunti. Tämähän sopii, jos on enemmänkin puheluita ja sekstareita vastaanottava kuin soittava tyyppi eikä nettaa kuin harvoin, purskauksittain.

Jos taas föönin hankkii surffilaudaksi ja esimerkiksi TVKaistan tai jonkin muun kännytelevision katselumahdollistajaksi, kuukausimaksullinen, rajoittamattomalla datansiirrolla varustettu (mutta silti puheen osalta minimissään oleva) liittymä maksaa sen karvan alle 35 euroa kuussa. Tämä on vain kolmisen euroa enemmän kuin iPhonen small-paketti (31,69), jonka kuukausimaksuun sisältyy 100 min puhetta, 100 tekstiviestiä ja 100 Mt tiedonsiirtoa. Tuossa on esimerkiksi minulle puhetta ja tekstiviestiä aivan liikaa ja tiedonsiirtoa liian vähän. HomeRuniahan ei taida Minun Sonera -ratkaisussa olla, mutta käytääkö sitä muka joku?

Eipä tässä enää kaipaa kuin operaattorilukituksen poistoa.

------

Ja jo neljä tuntia myöhemmin olin mainonnan uhri. Nyt on 16 gigainen musta ihvööni kourassa. Tyylikäs on. Niin tyylikäs ettei viitsitä manuaalissa edes kertoa miten sim-kortti syötetään fooniin sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro