keskiviikko 2. huhtikuuta 2008

Poor Cow


Piti tuossa pääsiäisen aikana pelata ammatin puolesta Lost Via Domusta, tv-sarjan pohjalta tehtyä, törkeältä rahastukselta haissutta ja sellaiseksi osoittautunutta pelinkuvatusta. Se oli niin huono, että minimaalinen arvostelutila 700-800 merkkiä ei tuntunut riittävän niin millään.

Noh, oli siinä hyvääkin, mutta 50 euron hintaansa nähden oli silti enemmän täysi kusetus kuin rehellinen yritys tehdä oikeaa viihdettä.

Lyhykäinen arvostelutila harmitti enemmän kuitenkin siinä mielessä, että tuli mieleen ihan rakentavakin ajatus, jota ei ollut kuiteenkaan tilaa sanoa. Ymmärrän, että televisio-ohjelmista ja leffoista on houkuttelevaa tehdä lisenssipelejä, mutta miksi tehdä hirveällä kiireellä yksi ylihintainen paskaplöräys, sen sijaan että tekisi ajan kanssa kohtuuhintaan pieniä, paljon laadukkaampia plöräyksiä.

Nykyään jenkeissä myydään paljon tv-sarjojen jaksoja esimerkiksi iTunesissa muutaman taalan hintaan. Kauppa käsittääkseni vetää. Nykyään myydään myös isojen konsolien omilla nettimarketeilla paljon halpoja pikkupelejä, ja niidenkin kauppa käsittääkseni vetää. Vanhasta klassikosta, Sam & Max -pelistä ja sarjiksesta syntyi innovaatio jatkosarjamaisesta Sam & Max -tietsikkapelistä, joka on jo toisella ns. tuotantokaudellaan, eli ilmeisesti käy kaupaksi sekin. Ymmärrätte jo varmaan mihin olen ajatustani viemässä.

Lost-pelin kohdalla ajatus nimenomaan jäi kalvamaan, koska pelissä olisi hieman eri rakenteella ja pienellä rukkauksella ollut ainesta pilkottavaksi osiin ja myytäväksi omana jatkosarjanaan. Ihmetyttää että eikö kenellekään tullut mieleen, että näin voisi tehdä. Jos tuli, niin miksi päädyttiin mieluummin ultralyhyeeseen kakkakikkareeseen, jota ei sanan levitessä toivottavasti osta kukaan?

Voisin hyvin kuvitella maksavani sen neljästä kuuteen taalaa parin tunnin pikaviihteestä ja jääväni innolla odottamaan tarinalle jatkoa, sen sijaan että maksaisin viikon safkojen verran kertaturauksesta, johon ei pitkittämälläkään saa kulutettua kahta iltaa enempää. Nyt on siinä ja siinä jaksanko tässä tapauksessa suhtautua enää suopeasti edes koko Lost-tv-sarjaan, mitä sarjan markkinavoimat ja mainostajat tuskin kuitenkaan toivovat.

Lost-pelistä tuli liian eläväisesti mieleen hölmöläiset, jotka tappoivat ainokaisen lypsylehmänsä, koska teki mieli pihviä. Panivat ammun vartaaseen ja tulelle. Paistinkääntäjä nukahti ja koko ammuvainaa hiiltyi syömäkelvottomaksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro