perjantai 18. huhtikuuta 2008

Visvaa, rasvaa, rautakuonaa



Koneraportointi jatkuu. Kone on todella hieno ja jees. Tosin täysin aito alkuperäinen Caesar IV ei toimi edelleenkään, ellei tee rikosta ja hae no-cd patchia verkosta. Sama ongelma oli jo vanhemmalla koneella ja XP:llä. No, tämähän on hyvin tyypillistä pc-pelien maailmassa, mikä on tietysti konsoleille eduksi, vaikka edelleenkin PC on yleisin pelikone.

Mutta Windows Visva. Mikä ihmeen viritys. XP:hen tottunut kokee joiltain osin palanneensa kivikaudelle. On niin tottunut siihen, että out-of-the-box-vaiheessakin usean käyttäjän hallinnointi XP-koneessa on ollut edes suhteellisen toimivaa, ja ohjelmia voi asennella myös vähemmillä oikeuksilla. Sen sijaan en edelleenkään ole löytänyt Visvasta sitä namiskuukkelia, jolla muille kuin superuserille jaellaan lisää oikeuksia, jottei aina ohjelmia asentaessa tarvitsisi olla syöttelemässä superin salasanaa eikä muiden käyttäjien työpöydät sotkeennu muiden asentamien ohjelmien kuvakkeista (joita ei sitten voi edes poistella ilman superin salasanaa - jolloin ne kataoavat myös kaikilta muilta).

Kädetöntä. Täysin kädetöntä. Tämän lisäksi tietysti Media Centerin keskustelu Xboxin kanssa muuttuu sen mukaan kuka useri on sisällä. Mitä skviddua? Miksi Xbox pitää parittaa koneen kanssa useaan kertaan vain sen takia että käyttäjä vaihtuu?

Lisäksi Media Centerille pitäisi löytää jostain kyky myös toistaa niitä tiedostoja, joita se löytää ja lisäksi pohtia, miksi Xbox osaa lukea suoraan Media Playerin tiedostojakoa, mutta Media Centerin kautta ei.

Noin muuten nautin siitä, että voi puolikuntoisena röhnöttää sohvalla kone sylissä. Kaikki lievä konestressi ei ole itse koneen, vaan Bill Gatesin vika.

Tiede-lehdessä oli juttua siitä, kuinka elämän stressitekijöitä oli pisteytetty. Esimerkiksi puolison kuolema on 100 pistettä, häät 50 pistettä jne. Ja jos lyhyellä aikavälillä stressipisteet on yli 300, niin pitää tehdä jotain. Tuli mieleen, että kuinkahan kattava lista noista stressijutuista on. Onko siellä mukana Microsoft-tuotteiden kanssa painiskelu? Väittäisin, että osuu ainakin uutta konetta käyttöön ottaessa tuohon häästressin ja puolison kuoleman väliin ihan kevyesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro