tiistai 11. maaliskuuta 2008

Oh shit



Pääsiäissunnuntaina alkaa Subilla Ari "Paska" Peltosen sarja Paska reissu. Siinä Ari kiertää suomalaisissa persläpikaupungeissa ja -kunnissa esittelemässä ns. todellista Suomea. Niinpä, eivät kaikki asu idyllisessä Itä-Helsingissä.

Mutta matka alkaa Kouvolasta. Kouvolako persläpi? Loukkaantuisin, ellen ihailisi Aria kaukaa ja arvostaisi varsinkin hänen takapuolesta revenneiden farkkujensa paljastamaa kalsarimakuaan.

No, totuuden nimissä, Kouvola on varmaan persläpi monelle. Omakin aviosukulaiseni on kai jollain tapaa ollut kovin mielissään muuttaessaan sieltä aikoinaan Helsinkiin opiskelemaan ja nauttimaan Orion-leffateatterin opintotukibudjetille ystävällisestä elokuvatarjonnasta.

Minulle Kouvola on kuitenkin eksoottinen, miellyttävä ja hyvällä tahalla rauhallinen paikka. Vietin tosin lapsuuteni Turussa, mikä selittää varmastikin erinäisiä asioita omalaatuisista mielihaluistani.

Vakavasti ottaen, jokaisessa paikassa on myös hyvät puolensa, ja se on Peltosenkin sarjan pohjimmainen hyväsydäminen (onhan?) ajatus - esitellä niitä sikolätin skeidaläjien seassa himmeästi hohtavia helmiä.

Sarjassamme "pakko katsoa". Jo niiden kalsareidenkin takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro