sunnuntai 23. maaliskuuta 2008

And easter here again, time for the blind to see


Voi ärsytyksen ärsytys. Onhan tää nyt perkeleellinen pääsiäinen, että pitää oikein viettää sitä pääsiäistä. Kun intttternetttti on rikki.

Ongelma ei ole edes omassa palveluntarjoajassa, vaan palveluntarjoajalle yhteyksiä välittävässä Elisassa. Yhteydet ovat tässä vajaan viikon aikana olleet pydessä noin kaksi-kolme tuntia vuorokaudessa. Enimmäkseen yöllä.

No, eipähän tarvitse kiroilla sitä, ettei verkkopankki toimi Sammon uudistustoimien takia, kun ei toimi koko verkko.

Paskempi puoli netin toimimattomuudessa on oikeastaan, että koska jouduttiin vaihtamaan xbox, mitkään marketplacelta ostetut pelit eivät toimi uuden vehkeen kanssa ilman nettiyhteyttä. Tosin sen nettiyhteydenkään kanssa eivät toimi kuin profiililla, jolla ne on ostettu. Koska koneen vaihto oli ystävänpalvelus, en ole kauhean hanakasti asioiden korjaamisen eteen viitsinyt tahoja patistaa, mutta tämä yhteydettömyys on saanut kyllä toisiin ajatuksiin. Täytyy ilmeisesti tiistaina vähän ponnekkaasti mutta nöyrästi ajaa asiaa.

Toimii sentään 3g-verkko ja puhelin, joka on auttanut minut näkemään valon.

Olen nimittäin nettiaddiktion sijaispuhdetoimena tutustunut kirjojen lukemiseen kännykällä. Itse asiassa perin kätevää, vaikka perheen toinen aikuinen osapuoli nostelee kulmakarvojaan ja kuulostaa epäuskoiselta.

Olen niin pitkään kiroillut, että työmatkoille unohtuu aina ottaa joku kirja mukaan (puhumattakaan, että jaksaisi niitä käydä sieltä Akateemisesta kuikuamassa). Tai jos muistuu, niin se nuhjaantuu laukussa kun kannan sitä mukana seuraavat 2 kuukautta. Mutta nyt on aina jotain matkassa. Eikä mene paperback-parat mössöksi laukun pohjalla.

Olen tietysti joutunut nyt nielemään ylpeyteni ja luopumaan periaatteesta, että haluan omistaa kaikki kirjani hyllyssä räplättävinä. Mutta ehkä tämän kanssa voi elää. Pieni nettikatko näemmä murtaa kovemmankin muutosvastarinnan, kun pitää keksiä itselleen pseudotekemistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro