torstai 1. tammikuuta 2009

Jaa, uusivuosi, joo



Ilmeisesti taantuma jotenkin vaikuttaa tohon paukutteluunkin, koska vaikka täällä Itä-Helsingissä toki oli tuttu raskas tykistyöhyökkäys päällä koko eilisillan, niin tuntuu kuin se ei ehkä olisi ollut niin jämerää kuin aikaisempina vuosina. Kellon lyödessä puoliyö jyly ei ollut niin korviahuumaava kuin olisi voinut kuvitella. Itse asiassa ei oikein edes äänestä kyennyt päättelemään että oli H-hetki.

Ehkä eniten kertoo se, että yleensä aattoiltapäivällä kaupoista saa mattimyöhäinen rakettien hankkija lähinnä vain viimeiset jämät. Nyt ei ollut tarjonnasta pulaa, ja esimerkiksi meillä oli tänä vuonna peräti kaksi isoa pataa, kun Tarjoustalo myi rakettitutotteitaan puoleen hintaan.

Toisaalta, kyllä niitä paukkuja on myös hillottu, koska kyllä tuolla kuulee isompiakin jyrähdyksiä edelleen.

Ja sitten alkavan vuoden kunniaksi tälleinen bleemityyppinen ratkaisu, jonka bongasin Tuulilta.


1. Mitä sellaista teit vuonna 2008 mitä et ole ajatellut tekevasi aiemmin?
En oikeastaan mitään merkittävää, missä ehkä onkin alkavaa vuotta ajatellen petrattavaa. Luovuin tosin pakkomielteestäni omistaa kirjoja fyysisinä kappaleina - löysin e-kirjat ja miellyin siihen, että on esimerkiksi puhelimessa aina pienen korttelikirjaston verran luettavaa mukana.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi, ja teetkö enemmän ensi vuodelle?
En tee uudenvuodenlupauksia minäkään. Lupaukset tehdään kun oikeasti syytä ja on minkäänlainen mahdollisuus sille, että ne kykenee myös pitämään.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi?
Ei, mutta ryhtyivät hautomaan - urakalla.

4. Kuoliko kukaan läheisesi?
Ei, ja hyvä niin.

5. Missä maissa kävit?
Ruotsissa (useasti) ja Tanskassa.

6. Mitä sellaista haluaisit vuonna 2009, jota puuttui vuodesta 2008?
Tuuli oli sanonut että rauhallista kotielämää puolison kera, enkä osaa panna paremmaksi. Tuollaisen eloisan kahdeksanvuotiaan vanhemmat eivät rauhallista kaksin oloa saa ainakaan liikaa. Rauhallisen kotielämän kanssa on välillä muutenkin vähän niin ja näin, varsinkin siksi, että ehtii ylipäätänsä olla kotona liian vähän. Kai sitä toivoisi enemmän rahaakin. Raha ei tuo onnea, mutta en minä halua onnea, vaan rahaa. Rahalla voi ostaa rauhaa, elämyksiä ja yhdessäoloan tilaisuuksia, joista neuvokas perheyksikkö leipoo myös onnea.

7. Mitkä vuoden 2008 päivämäärät tulet aina muistamaan ja miksi?
Vuodesta riippumatta tietysti perheenjäsenten synttärit. Hääpäivä ja päivä jona ruvettiin Miehen kanssa "oleen". Mutta ei nää ole mitään 2008-päiviä. Tältä vuodelta varmaan muistuu mieleen lähinnä Big Brotherin alkamis- ja päättymispäivät. :-)

8. Mikä oli suurin saavutuksesi tänä vuonna?
Selvisin hengissä.

9. Mikä oli suurin epäonnistumisesi?
Selvisin vain hengissä, eikä käteen jäänyt oikein mitään muuta.

10. Kärsitkö sairauksista tai vammoista?
Mulla taitaa ehkä olla virtsakivet. Tai jotain. Pitäisi ehtiä käydä lääkärissä, on pitänyt ehtiä jo pari kuukautta. Edellinen työsuhdelekuri oli kiva, kun ajan pystyi varaamaan netissä. Nykyisellä ei pysty. Eli aina joko menee ajanvarausaika ohi, tai sitten ei tule soitettua, koska maisemakonttorissa ei ole mitään intimiteettisuojaa eikä ole töiltä aikaa mennä jonnekin siivouskomeroon hoitamaan asiaa. On mullakin ongelmat.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit?
En osaa valita. iPhone? Ehkä. Läppäri? Ehkä. Uusi myrkyvihreä DS, ehkä, ehkä. Guitar Hero World Tour? Liikaa valitsemista.

12. Kenen käytös herätti hilpeyttä?
Kollegan, aviomiehen.

13. Kenen käytös masensi?
Joidenkin toisten kollegoiden, välillä jälkikasvun.

14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi?
Jos ei noita kodinelektronisia hankintoja ja muita viihdetuotteita lasketa, vaan puhutaan ihan omista viikkorahoista, niin lounasruokaan, tupakkaan ja taksiajeluun.

15. Mistä olit oikein, oikein, oikein innoissasi?
Disneylandista, jo etukäteen.

16. Mikä laulu tulee aina muistuttamaan sinua vuodesta 2008?
Bucketheadin Soothsayer. Tämä on Guitar Heron vika.

17. Viime vuoteen verrattuna, oletko:
a) onnellisempi vai surullisempi? Varmaan vähän surullisempi. Vähän päämäärätön fiilis.
b) laihempi vai lihavampi? Lihavampi, valitettavasti. Vielä kesällä ihan hyvässä lihassa, mutta olen syksyllä repsahtanut pahemman luokan possuiluun, mille pitää tehdä pian jotain.
c) rikkaampi vai köyhempi? Pysynyt kai osapuilleen samoissa. Autosta luopuminen kyllä vapautti varoja hyvään käyttöön.

18. Mitä toivoisit tehneesi enemmän?
Kaikkea.

19. Mitä toivoisit tehneesi vähemmän?
Huolehtinut kaikesta turhasta.

20. Kuinka vietit joulua?
Rennosti.

22. Rakastuitko vuonna 2008?
Toki, moniin eri asioihin. Etenkin Rillit huurussa -sarjan Leonardiin.

23. Kuinka monta yhdenyön juttua?
Joo ei.

24. Mikä oli suosikki tv-ohjelmasi?
Rillit huurussa, Stargate Atlantis, House, Galactica...

25. Vihaatko nyt ketään, jota et vihannut viime vuonna tähän aikaan?
Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän näkee syitä suoranaisesti vihata mitään tai ketään. Moneen asiaan pettyy, ja joihinkin asioihin ja ihmisiin muodostuu tietenkin pessimistinen perusasenne. Toisaalta kyse on myös omasta asenteesta. Onnistuin itse asiassa muutaman ihmisen kanssa muuttamaan omaa asennettani, ja asiat jotka olivat muka harmittavinaan minua, lakkasivat ärsyttämästä ja rupesin ymmärtämään "miksi" - ja miten asioita voi rauhanomaisesti muuttaa ja parantaa. Ihmisyys yhdistää.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja?
Luin lähinnä kirjoja, jotka olin jo lukenut aiemmin. Tosin Robert Asprinin (r.i.p.) Myth-sarjasta kahlasin vihdoin läpi myös kaikki myöhemmän vaiheen kirjat. Aiemmin olin jäänyt junnaamaan jonnekin kymmenennen kirjan tietämille.

27. Mikä oli suurin musiikillinen löytösi?
Sonata Arctica ja No More Kings.

28. Mitä halusit ja sait?
Matkustelua, kuuden viikon yhtäjaksoisen kesäloma. Matkustelu on bonusta, mutta siitä kuuden viikon putkesta en toivottavasti joudu tänäkään vuonna luopumaan.

29. Mitä halusit muttet saanut?
Työorganisaatiollisesti erilaisia käytännön juttuja ja väsymyksen vähentymistä. Ei mennyt ihan putkeen, mutta ei ole mikään ihan katastrofikaan.

30. Mikä oli suosikkileffasi viime vuonna?
Iron Man tai Dark Knight. Jos pitää valita, niin Iron Man. Harmillisesti monet kiinnostavat leffat on viime vuonna jääneet näkemättä. Esimerkiksi Zack & Miri, Wall-E ja Burn After Reading pitäisi edelleen nähdä. Ja Tropic Thunder.

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi ja kuinka vanha olit silloin?
36 vuotta tuli täyteen syyskuun lopussa. Tais olla kavereita kylässä, tai ainakin jossain niillä main. Ei tehty mitään erikoista, pelailtiin ja juteltiin mukavia.

32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi mittaamattomasti tyydyttävämmän?
Raha. Niin kauan kuin tekee sitä mitä tekee ja ei ole ihan parempaakaan tiedossa, niin rahalla paikkaa helpoiten sen filiksen, että elämä on pelkkää työn ja kodin välistä sukkulointia. Viikonloppuisin siitä irtautuminen ei oikein heposti onnistu, varsinkin kun kesän säät olivat aivan anaalista. Riittävän väsyneenä pitäisi päästä joko johonkin korpeen tai maasta pois, jotta saisi päänsä nollattua kunnolla. Siinä auttaa parhaiten riihikuiva ja se, että sitä voisi vähän huolettomammin käyttää. Muutama risteily on tehnyt terää, mutta toisaalta haluaisin kokea myös jotain uutta - esimerkiksi päästä viikonlopuksi jonnekin aivan vieraaseen kaupunkiin.

33.Kuinka kuvailisit henkilökohtaista pukeutumiskonseptiasi vuonna 2008?
Puhtaiden pinon päälimmäinen.

34. Mikä piti sinut järjissäsi?
Reissut, pelaaminen, ystävien ja sukulaisten hirtehinen huumorintaju.

35. Kenestä julkkiksesta haaveilit eniten?
Ööh? Joo ei oo tapana. Robert Downey Jr:n voisin kyllä ottaa tohon kirjahyllyyn pulloon.

36. Mikä poliittinen asia herätti eniten mielenkiintoasi?
Omat ja jenkkien vaalit. Oma suosikki voitti siellä rapakon takana, kotopuolessa ei mennyt ihan niin hyvin. Mutta kaikkea ei voi saada. Lisäksi esim. Lex Nokia huolestuttaa.

37. Ketä ikävöit?
Kaikkia niitä, joita ei näe riittävän usein. Kaikki vanha hyvät työkaverit, jotka on nykyään muissa hommissa, pyörivät ajatuksissa aika usein. Myös ulkomailla asuvat ystävät.

38.Kuka oli paras tapaamasi uusi ihminen?
Kauhean vähän tullut tavattua uusia ihmisiä, blogitapaamisissakin on tullut oltua aivan liian epäsosiaalinen ja hengailtua jostain syystä enimmäkseen niiden kanssa, jotka on tavannut jo aiemminkin. Ja toisaalta, miten voi määrittää "parhauden". Ihmisistä pitää useasta eri syystä, joita ei voi välttämättä panna mihinkään järjestykseen, vaan syyt ovat vain toisistaan eroavia, ei parempia tai huonompia. Ehkä kuitenkin eniten ajatuksia ja tuntemuksia ovat herättäneet ihmiskohtaamiset, joissa itsellä on ollut jotkin tietyt ennakko-oletukset jotka ovat sitten osoittautuneet joka palkitsevasti oikeiksi - tai vielä palkitsevammin vääriksi. Sanotaan nyt sitten vaikka että BB-Cheryll.

39. Kerro arvokas elämän oppitunti jonka opit vuonna 2008.
Perusylpeän ja itkukyvyttömän ihmisen paras tunteidenpurkukeino on kitinä. Kun lakkaa häpeämästä sitä - siitäkin huolimatta että se hämmentää muita - niin se toimii yhtä tehokkaasti kuin itku. Ja tulee nopeasti taas hyvä olo. On rankkaa työtä yrittää elää ottamatta asioita liian vakavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro