sunnuntai 25. tammikuuta 2009

Kerro kerro kuvastin, mihin sitten muuttaisin?


Todella moniin asioihin on nykyään erilaisia koneita ja automaatteja, jotka auttavat valinnan teossa. On virityksiä, jotka ehdottelevat musiikkia sen mukaan mistä jo valmiiksi pitää. Sama juttu kirjoissa. Poliittisia päätöksiä tehdessä netti pursuaa vaalikoneita.


Mutta entäs jos vaikka näin EU-aikakaudella harkitsisi vakavasti töiden perässä muuttamista muille maille? Tai jos vain Suomi ei muuten nappaa, ja haluaa lähteä etsimään itselleen henkisesti sopivaa paikkaa? Sille ei ole ehdotuskonetta. En ainakaan löytänyt.


Olisiko se muka liian vaikea toteuttaa? Siitä voisi olla käyttöä niin työvoimatoimistoille kuin muillekin rajojen yli käyvään virtaan rohkaiseville instansseille.


Ajattele kun voisin syöttää esimerkiksi preferenssini työpaikasta, pienestä tai isosta asuinpaikkakunnasta ja asiointikielestä ja sitten ryhtyä prikkailemaan mieltymyksiä kuten ulkomaalaispolitiikka (tosin ulkomailla SINÄKIN olet ulkomaalainen), palkkapolitiikka, kunnalliset palvelut jne jne jne.


Lisäksi hakukoneelle voisi vaikka kertoa jotain myös omasta luonteenlaadustaan, jolloin kone hieman etsiskelisi myös sen perusteella, mihin oma luonne sopii eikä vain mitä kysyjä itse luulee haluavansa.


Sillä vaikka haluaisinkin asua Lontoossa, tiedän, että luonteenlaadullani viihdytään huomattavasti paremmin vaikkapa jossain Cornwallissa.


 


Joo, en mä ole mihinkään muuttamassa, mutta jostain syystä ryhdyin miettimään mihin kaikkeen nykyään näitä (arvonta)koneita nykyään on, ja yllätyin että uutta kotipaikkaa arpoville ei ole näemmä vielä sellaista keksitty. Kyllä mulle kelpaisi myös ihan Suomi-versiokin tuollaisesta. Ei Helsinki ole koko Suomi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro