maanantai 2. kesäkuuta 2008

Bad card



Ottaako teitä koskaan päähän se, että huonoja asioita yritetään selittää hyviksi vertailemalla niitä toisiin huonoihin asioihin?

Silmiin osui jomman kumman iltapäiväroskan yleisönosasto, jossa jokin Forssan seudun hammaslääkärihenkilö yritti antaa ymmärtää, että kunnallinen hammashoito on heillä ihan jees, kun se on samalla tasolla kuin valtakunnan yleinen taso, jonotusaika noin puolitoista kuukautta.

Olenko ainoa, jonka mielestä puolitoista kuukautta on aika helvetin pitkä aika?

Muita mieltäni tänään ärsyttäneitä aiheita on muun muassa se, miksi ihmeessä pankki-, automaatti- ja luottokorteille myönnetään niin pitkät voimassaoloajat. Kortin fyysinen elinikä ei nimittäin tunnu pääsevän lähellekään sitä voimassaoloaikaa ainakaan sellaisella ihmisellä, joka käyttää sitä päivittäin ja pääasiallisena maksutapana.

Eipä siinä ongelmaa, sen kun vaihtaa uuteen, mutta jos kortti ole aivan totaalisen kuollut niin, ettei se mene edes pankkitädin kortinlukijasta läpi, niin uuden kortin hankinta ei ilmaista. Maksu ei ole suuri, mutta se vituttaa.

Magneettiraidan lukijoissa on kuitenkin huomattavia eroja. Yhdessä ilmeisen puhki kulunut korttini vielä menee läpi, mutta toisessa ei. Kortin sirukin on alkanut toimia vähän miten sattuu, jolloin joka toisella automaatilla tai maksupäätteellä joutuu tekemään vanhaa sisään-ulos-temppua jonkin aikaa, ennen kuin alkaa luistaa. Eli toimii kuitenkin juuri ja juuri, eli ei välttämättä kävisi rikkinäisestä kortista pankkitädin luona tiskillä - siitäkin huolimatta että saman pankin seinä ei suostuisi ottamaan korttia kitusiinsa.

Ja jotta päivän ärsyyntyminen olisi täydellistä, niin ottaa pattiin pankkiautomaattien ruudulla näytettävä saldo. Joku nerokas tyyppi on jossain vaiheessa saanut päähänsä, että näytetään sekä saldo että nostovara. Jeps, ihan jees. Mutta eikö nyt perhana listassa ylimpänä kuuluisi näyttää se nostovara ja vasta sen jälkeen saldo. Tällä hetkellä homma on just tismalleen toisin päin. Ihmissilmä katsoo yleensä ylintä riviä ensin, joten siinä pitäisi olla se tärkein tieto. Olikohan nyt jo viides kerta kun jopa etukäteistiedostamisesta huolimatta kuvittelen että tilillä on enemmän rahaa kuin siellä onkaan, kun silmä kuitenkin painaa mieleen sen ylimmän rivin eikä sitä alempaa.

Huomiseksi pitänee keksiä jotain positiivista sanottavaa. Vaikkapa jostain aivan muusta kuin tekniikasta, joka jurppii tänään oikein erityisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro