sunnuntai 15. kesäkuuta 2008

Vi maler byen rød


Siellä se Kööpenhamina sit oli. Käteen jäi lähinnä hitosti suklaata, muutama patikointi Ströget päästä päähän, aina mieluista julkisten käyttöä periferiaan ja mahtavan unelias lauantain loppupäivä ja ilta vällyjen välissä huonoja amerikkalaisia elokuvia katsoen ja torkuskellen. Eli menin Tanskaan nukkumaan. Kyllä kannatti.

Hintataso Köpiksessä näytti edelleen olevan osastoa "halpaa kaljaa vuorokauden ympäri, kaikki muu saman hintaista kuin Suomessa". Turistituurijuoppoja siis riittää, tosin eräs takiskuski osasi kertoa, että mikäs niissä tuurijuopoissa, tanskalaisetpa on jurrissa koko ajan.


Näytä suurempi kartta

Hotelli Zleep Ballerup, jossa yövyimme oli siisti ja koruton. Nimenomaan yönviettohotelli ilman erikoisuuksia, eli poikkeaa F1-hotelleista lähinnä siinä, että huoneissa on oma kylpyhuone. Aamiainen on yhtä kurja kuin ähväykkösissäkin. Mutta sängyt olivat mukavia, peitot ylellisen kuohkeita, ja televisiossa oli kanavia channel hopattavaksi ihan riittämiin.

Tietysti seurueesta löytyy aina niitä kermaperseitä, joille ei kelpaa kuin viiden tähden loistohotellit (edes ilmaiseksi), ja tuskin nekään, mutta sen ei pidä antaa alentaa Zleepin arvoa sellaisena kuin se mitä se lupaa olevansa (halvahko, siisti, hiljainen). Sen se kyllä pitää. Ja paikallisten mukavuuksien puutteita pystyi paikkaamaan helposti sadan metrin päässä sijaitsevan hyvin varustetun huoltamon, parin sadan metrin päässä olevan mäkkärin ja 300 metrin päässä olevan pubiravintolan antimilla.

Ja jos sekään ei riitä, vaan pitää saada kyntää turvallaan keskustaa pubista pubiin, niin juna-asemalle on kivenheitto, ja junamatka keskustaan on noin 25 min, juna-metro-yhdistelmällä vähemmän. Taksi keskustaan on sen 250 kruunua vähintään, eli reippaasti päälle 30 euroa. Tuli kokeiltua sitä taksiakin, ja maksaa ehdottomasti vaivan käyttää Kööpenhaminan erinomaista (HKL, VR ja YTV saisivat edelleenkin käydä ottamassa oppia) julkista liikennettä, sen sijaan että maksaa itsensä kipeäksi pirssistä, joka ei pääse perille oikeastaan yhtään sen nopeammin kuin se julkinenkaan.

Aloin tässä miettiä, että paskaako tässä kitkuttaa ja säästää hirveätä pottia rahaa, että olisi varaa lähteä edes talvella Disneylandiin muutamaksi päiväksi, kun yhtä hyvin voisi ottaa ja paukauttaa kesäloman alkaessa Skånen länsirannikon ja Själlannin itärannikon turneelle viikoksi-pariksi. Kun ei se Tivoli tunnu yksin miltään, ja Göteborgin Liseberg on edelleen näkemättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro