tiistai 11. huhtikuuta 2006

Pakkaustilitys


Yksi paheistani on majoneesi. Ostan sitä verrattaen harvoin, mutta kun
ostan (tarvitessani sitä oikeasti johonkin ruokaan noin
ruokalusikallisen verran), ostan sellaisen halvatun kokoisen tuubin.
Tietenkin ostan, koska seuraavan parin viikon aikana minulla on oiva
tekosyy tunkea majoneesia leivän päälle, makkaran päälle, kaurapuuroon,
mysliin jne (no juu ei, mutta aika moneen paikkaan kuitenkin). Rakastan
majoneesia, mutta vihaan kaikkia niitä erilaisia pakkauksia, joissa
majoneesi normaalisti myydään.



Ensinnäkin ne lasipurkithan on aivan pemppulista. Niiden suu on aina
liian kapea ja muodot liian pyöreät, jotta rippeet saisi mahdollisimman
kokonaisvaltaisesti kaapaistua veitsellä käyttöön. Roskikseen joutuu
aina purkki, jossa on vielä harmittavan paljon majoneesia sisällä,
mutta kun ei sitä saa sieltä kunnolla pois.



No entäs tuubit sitten. Tuubithan on muuten todella hyviä, mutta
niihinkin jää aina rippeet sisään. Niitä ei vain pysty taittelemaan ja
rullailemaan niin, että kaikki tulee ulos. Sama ongelma kinkku- ja
maksapasteijatuubeissa.



Kun olin lapsi, Jalostajan pasteijatuubien yhteydessä oli aina iso
liuta sellaisia muovisia härpäkkeitä, joissa oli kouru ja väännin.
Tuubin peräpää laitettiin kouruun, ja vääntimestä väänneettiin, ja näin
tuubin sai ihan korkkausvaiheesta loppuun asti myöntämään sisältönsä
taloudellisesti nimenomaan leivälle eikä roskiin. Missä ovat ne
härpäkkeet nyt? En ole nähnyt niitä vuosiin. Perkele.



Ja kun kerran pakkauksista on puhe, niin minkä ihmeen takia Floran
Fraiche siirrettiin siitä kätevästä 2,5 desin pahvipakkauksesta niihin
sellaisiin kuppeihin, joita ei saa kunnolla tyhjäksi millään? Mitä
vikaa siinä pahvipakkauksessa oli? Ei niin mitään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro