keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Antakee armoo


Vaikka olenkin itse heterosti käyttäytyvä, lähipiirissä on paljon homoja ja lesboja, joita pidän ihan yhtä hyvinä ihmisinä kuin itseänikin. Ja jos yhtäkkiä vaikka leskeytyisin, saattaisin helpostikin vaihtaa naiseen, koska uutta miestä olisi todennäköisesti liian raskasta etsiä ja kouluttaa.


Olenkin tässä sekä periaatteellisesti että vastaisuuden varalle joutunut ihmettelemään kovasti taas samansukupuolisten adoptiolakien käsittelyssä ilmennyttä argumentointia. Mikä on se niin suunnaton peikko asiassa, että aikuiset isot ihmiset valahtavat viisivuotiaan tasolle rinnastamaan homoseksuaalit eläinseksiin, polygamisteihin ja lapsiin sekaantujiin?


Ymmärtäisin ehkä vielä, jos eläisimme 1600-luvulla, jolloin kaiken poikkeavan polttaminen noitina oli leppoisaa sunnuntaiviihdettä koko perheelle. Mutta kun emme elä.


Ei saisi lisätä riskiä, että lapsi joutuu kiusatuksi koulussa, argumentoidaan. Miksi itähelsinkiläisillä heteroilla työläispyryharakoilla on silti lupa näyttää "katutyöläisiltä", olla lihavia ja pukeutua rumasti? Lisäähän sekin riskiä, että lapsi joutuu kiusatuksi koulussa. Miksi vanhempien annetaan lupa pukea lapset muihin kuin kolmen sadan merkkivaatteisiin? Lisäähän sekin riskiä joutua kiusatuksi. Yhtäkkiä ne sata kiljoonaa todennäköisempää asiaa, josta lasta kiusataan koulussa on yhtäkkiä ihan jees, mutta se että äiti asuu toisen äidin kanssa tai isi toisen isin kanssa on se maailman pahin kummitus.


Kiusaamisasia lienee ainoa melkein asiallinen argumentti, vakka rikkinäinen onkin. Loppu valahtaa osastoon, josta ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Viimeisimmässä lain käsittelyssä oltiin oltu muun muassa huolissaan siitä, että naisparit harjoittavat seksiä lastensa nähden. Anteeksi? Implikaatio on selvä - epäheterous on sama kuin vastuuton eläimellisyys - mutta jonkin verran ottaa lisäksi pattiin, että nämä lauantaisaunan jälkeen pimeässä peiton alla vaatteet päällä hässijät varaavat sen oikeuden hässiä pimeässä peiton alla vaatteet päällä pelkästään heteroille. Aika vitun ylimielistä.


On niin tuhottoman noloa katsottavaa, kun nämä politiikkaan änkeneet hihhulit yrittävät perustella puhtaasti uskon asioihin perustuvia näkemyksiään "järkevästi". Ruotsalaistutkimuksen mukaan uskonnollisuus ja aivojen alhainen serotoniinitaso korreloivat keskenään. Voisitteko ystävällisesti panna koko Arkadianmäen porukan SSRI-kuurille kiitos? Veronmaksajana minulla pitäisi olla oikeus luottaa siihen, että päättäjät ovat edes jokseenkin järjissään ennen kuin avaavat suunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro