perjantai 25. heinäkuuta 2008

Paikat kuplii alhaalla


Viime viikolla meni aivan yhtäkkiä vatsa sekaisin. Koliikkia muistuttava kouristelutila jatkui aikansa, kunnes paine purkautui sieltä, mistä sen mieluiten pitääkin. Sitä ennen olo oli todella tuskaisa, ja hyvä ettei taju mennyt.

Sama toistui tänään, ja luulen tajunneeni mikä on homman nimi. Kummastakin koliikkitilasta nimittäin löytyy yhteinen tekijä: Novelle Calcium Citrus, jota olin juuri hieman aikaisemmin juonut puolen litran pullollisen.

En saa vissyistä ja hiilihappovesistä mitään oireita, en myöskään hiilihapollisista limuista, eli mistään pelkän hiilihapon aiheuttamasta pierutaudista en todellakaan usko olevan kyse. Pitäisikin kai tuskiin varautuneena testata vielä kolmaskin puollo tuota, jotta voisi harkita mahdollisen asiakaspalautteen lähettämistä Hartwallille.

Sen verran nimittäin surfasin erilaisten kalsium-valmisteiden tietosivuilla, että esimerkiksi poretablettina saatava kalsium-lisä voi aiheuttaa muun muassa vatsavaivoja. Tämä kerrotaan myös valmisteiden käyttöohjeissa. Haluaisinkin kysyä Hartwallilta, onko mitenkään mahdollista että myös tällaisella virvokejuomalla voisi olla ihan samanlaisia sivuoireita kuin muillakin kalsium-valmisteilla, joissa happo ja emäs kohtaavat toisensa kuumassa, tai ainakin kovin poreilevassa syleilyssä.

Ja toinen vaihtoehto on tietysti, että pulloerä on pilalla. Kumpikin Novelle-pullo on ostettu samasta kaupasta. Ja koska ostojen väliä on vain noin viikko, ei ole mahdotonta, että ovat vielä samaa erää. Kumpikin pullo on tallessa, joten jäljityskään ei ole ongelma.

Jos kolmaskin pullo aiheuttaa samanlaiset oireet, niin tiedänpähän mistä on kyse. Ja kun joulun pyhinä on apteekit kiinni ja kinkku ummettaa, niin lääke löytyy läheltä. Olkoonkin, että olen minä miellyttävämpiäkin laksatiiveja nauttinut, kuplapainepuhdistus ei oo ihan se kivoin kaikista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro