torstai 27. syyskuuta 2007

Viimeinen taajuusmodulaatioViime viikolla mietin, että miksi ihmeessä Last.fm-profiilisivullani näkyy minulle, tilaajalle, mainoksia. Sitten tajusin, että kappas, enhän mä näe vierailijoitakaan - ja omat radiokanavat ovat kadonneet. Pikkuikonikin mennyt harmaaksi. AHAA! Tilaus on päättynyt. Vähänkö nerokas huomio. :-)

Kun tilaa tällaista palvelua ja ostaa yli vuoden tilauksen kerrallaan, helposti unehtuu tällaisten asioiden tarkkailu. Monista palveluista on tottunut, että ilmoittavat kyllä kun alkaa tilaus lähennellä loppua. Olisi voinut odottaa Last.fm:ltä samaa. Mutta ei. Ei mailitse, ei oman profiilin dashboardissa (joka olisi ollut luonteva ilmoituskenttä).

Tietysti tällaiset tiedot on helposti tarkistettavissa palvelun omista preferensseistä löytyvästä laskutushistoriasta, mutta ei sielläkään tule kuitenkaan mitenkään tavan mukaan pompittua. Etukäteisilmoitus lähestyvästä päättymisestä laskutustietoihin ja uusimiseen johtavalla linkillä varustettuna olisi siis mitä erinomaisinta palvelua.

No, ei tämä tähän pääty. Päätinpä siis tänään vierailla prefikoissani uusimassa tilaukseni. Mitäs laskutustiedot kertoivatkaan? Tilauksen olisikin pitänyt päättyä vasta eilen, eikä yli viikko sitten. Sitä suuremmalla syyllä tilauksen päättymisestä kertova muistutus olisi ollut tervetullut juttu.

Panin Last.fm:n palauteosastolle asiallisen ärsyyntymiseni ilmauksen tällaisesta tilauksen odottamattomasta lyhenemisestä. Kyse on vajaasta kahdesta viikosta, mutta silti. Ehdotin myös että selkeä ilmoitus tilauksen päättymisestä voisi minimoida tällaisia tapauksia ainakin niin, että asia huomataan etu- eikä jälkikäteen. Katsotaan mitä vastaavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro