keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Talvi-PMS


Vaikka en tunnukaan enää blogaavan, olin siellä blogipikkujouluissakin. Suuri kiitos kaikille paikalla olleille tutuille ja tuntemattomille. Tuntui hetken verran ihan että ois ihminen eikä talven nuuduttama mörökölli. Hetken mielijohteesta hankitut fuck me -buutsitkin tuli koeajettua. Liekö ensimmäinen ja viimeinen kerta tänä talvena kun niitä on tilaisuus käyttää. Normaalisti hiihdän vapaapainijakenkien näköisissä, maailman parhaissa säärivarrellisissa talvitennareissa. Jollain teinillä ne ois ehkä ihan päheätkin.


Pitäisi kai ryhtyä taas kirjoittamaan. Kulunut syksy oli yksi maailman stressaavimmista monella eri osa-alueella, ja tuntuu etten ole osannut ajatella yhtään ainoaa omaa ajatusta moneen kuukauteen. Joko on koulutusasiaa x tai työasiaa y. Öisin slummaan konsolin ääressä, kun se on ainoa hetki elämässä kun tuntee olevansa yksin oman päänsä kanssa.


Olen nähnyt auringon puolta tuntia pidemmissä jaksoissa viimeksi kai joskus lokakuussa. Vaikkei silloinkaan paljon paistanut. Nyt kismittää, kun normaali joulun lööbausviikko ei toteudukaan, koska vuodessa on poikkeuksellisesti 53 viikkoa, ja koko työrytmi meni persiilleen. Kaksi päivää olen nyt vilkuillut sitä pientä kultaista pilkottavaa kaistaletta, harvinaista aurinkoa, ofiisin kattoikkunassa ja kironnut, että jos olisi normaali vuosi, olisin tuolla ulkona kamera kourassa. Mutta ei.



Viimeksi sain hyviä valokuvia kuukausi sitten. Koska sekin on niitä harvoja hienoja hetkiä olla yksin oman päänsä kanssa, valokuvaus nimittäin, tuntuu erityisen riistetyltä kun kalenteri törkeästi ryöstää bonusvapaan. Ei ole sama asia raahustaa töiden jälkeen säkkipimeällä kahvilan kautta kotiin, vaikka kuinka kaataisi kurkustaan talon parasta kahvihörhellystä ja makustelisi juustokakkua tuntitolkulla. No saahan sillä kasvatettua rasvakerrosta.


Ei sentään masenna. Ärsyttää vain. Talvimasennuksen rinnalle pitäisi kai tunnustaa myös erityinen talvi-PMS. Se alkaa syyskuussa ja loppuu vappuna. Viime yönä olin heittää ohjaimen seinään, kun Assassin's Creed 2:n älyttömät kilpajuoksut alkoivat nyppiä. Jep, talvi-PMS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro