torstai 22. marraskuuta 2007

Reitti solmussa


Onkohan HKL:n reittioppaan hakualgoritmia jotenkin muutettu. Nykyään se tarjoaa aivan typeriä vaihtoehtoja riippumatta hakuehdoista. Ennen sain töistä kotiin siististi juuri sen välineyhdistelmän aikataulut kuin oli passelein. Sekä oletus- että lyhin kävelymatka -vaihtoehdoilla. Nyt ne eivät kummatkaan enää toimi oikein, vaan tarjolle tulee joko tuhotonta kävelyä tai aivan kädetöntä usealla bussilla sahaamista.

Olin joskus näkevinäni Reittioppaan sivuilla myös napin, joka antoi minun ensin suunitella yhden reitin A -> B, ja sen valkattuani reitin B -> C erikseen. Siitä voisi tällaisessa tilanteessa olla apua. Enää ei sitä namikkaa tunnu löytyvän. Tosin koska en sitä ikinä kokeillut, niin en voi olla varma ymmärsinkö edes oikein.

Se mitä Reittioppaaseen todella tarvitsisi sen rinnalle, että pystyy filtteroimaan hakuehdoista pois ratikat, metron, junan jne on se, että pystyisi filtteroimaan pois ihan tiettyjä linjoja. Eli esimerkiksi koska en halua käyttää bussia 16, niin voisin sulkea sen pois sotkemasta reittihakuani töistä kotiin. Keskustassa liikkuessa varsinkin sille olisi todella tarvetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro