keskiviikko 7. marraskuuta 2007

Pum pum



Jokelan koulussa Tuusulassa ampumavälikohtaus hieman Columbine-malliin, ja tilanne edelleen päällä. Ampuja on koulun 18-vuotias oppilas, joka avasi tulen kesken tunnin. Koulun rehtorin epäillään olevan vakavasti loukkaantunut tai kuollut. Työpaikan juorukeskuksessa, tupakkahuoneessa, pyöri jo "tutun-tutun-lapsen-joka-asuu-samoilla-nurkilla" välittämä tieto siitä, että tämä oli ollut odotettavissa.

Karua. Vielä karumpaa - ja klisesoppaa varsinkin - tulee olemaan jälkipyykki. Lyhyessä ajassa muun muassa Ilta-Sanomien keskustelupalstalle on ilmestynyt kaikki tuttu huttu: yhteiskunta on perseellään, näin käy kun kaikessa matkitaan Ameriikkaa, ihmiset eivät välitä toisistaan, raha on ajanut muiden asioiden ohi, ihmiset ovat hylänneet kristinuskon, telkkkarista tulee vain väkivaltaa... yadda yadda yadda.

Yhtä asiaa vielä odotan. Turhautuneisuuden sekaisella kauhulla. Koska tässäkin maassa on satoja tuhansia pelikonsoleita, ja tietokoneet vielä päälle, on todennäköistä että ammuskelijan - tai hänen kavereidensa - kotoa varmasti löytyy pelikone. Ja outoahan olisi, ettei pelihyllystä jotain GTA:ta, Haloa, Metal Gearia tms. löytyisi - isot pojat harvemmin pelkkää Mario Partya ja Forzaa pelaavat. Eli kyllä se sieltä vielä tulee - kamalat hirveät väkivaltapelit raaistavat taas lapsia ja nuoria. Siellähän se vastaus aina loppupeleissä on, kamalassa viihteessä, ja varsinkin siinä kukkahattutätien rakastamassa, paheellisessa viihteen paarialuokassa, peleissä.

Yhdyn lisäksi kyynisiin kollegoihini, jotka tuossa mietiskelivät, että kumpi ehtii ensin hankkimaan elokuvaoikeudet Jokela-tragediaan, Aleksi Mäkelä vai Markus Selin?

Edit: Arvasinko, arvasinko? Ammuskelijan Youtube-sivulta löytyy itsetehty (kömpelö) tribuutti Hitman-pelin Herra 47:lle. Tästä se lähtee. Ja Hitman-leffa muuten ensi-illassa 30.11. Kiitos vain ammuskelijaääliölle leffan ennakkopilaamisesta, jes jes.

Huomaan sisäisen kyynikkoni voivan pahoin. Jostain syystä ärsyynnyn tällä hetkellä kovasti yleisönosastojeesusteluista sun muusta yhteiskunnallisen tilan huonouden taivastelusta. Ihmisillä on kova halu valittaa, mutta tekeekö kukaan koskaan mitään? Jos kerran Suomikin on niin perseellään kuin on, niin eikö nyt kenestäkään todella löydy ihmistä tekemään jotain? Nousemaan barrikadeille, syöksemään eduskunta vallasta, telkeämään Vanhanen putkaan ja ottamaan itse vastuu Uudesta Paremmasta Suomesta?

Juu ei, kun ei voi missata Salkkareita ja pitää viedä auto huoltoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro