Tuli syystä ja toisesta tarve etsiä taikinajuuren reseptiä. Kotikeittiöraamatussa oli kyllä ohje juurelle, mutta se oli huijausta - valmistusaineisiin kuului ruisleipäpalasia. Eli sama kuin ottaisi munan kanasta, eikä neitseellisen synnytyksen kautta. Sillä hakusessa oli nimenomaan tapa tehdä ruisleipää, juuresta, koska ei ole saatavilla ruisleipää, juuresta tai ilman.
Jonkin verran nettiä surffattuani tulin tulokseen, että kaikki huijaa. Joillain on jopa satavuotiaita juuria tallessa isoäidin taikinakirnussa, toiset käyttää hiivaa (kauhistus). Se satavuotias juuri kyllä kuulostaa tosi hienolta jutulta. Silti panee miettimään, että mistä se ensimmäinen, kaikkien juurien äiti oikein tuli.
Lopulta löytyi ainakin yksi juuriohje, joka tuntuu kaikkein vähiten huijaukselta. Reseptinkirjoittajan asennekin on kiva.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti