torstai 12. toukokuuta 2005

Vaihdetaan Murphyn laki vähän käytettyyn Ladan kampiakseliin


Mistä tietää että autoiluloma alkaa kolmen päivän sisällä?


Tietenkin siitä, että jokin autossa menee rikki.


Istahdin aamulla Ladaan matkatakseni töihin. Aurinko paistoi ja silmiin sattui aivan armottomasti, oli ilmeisesti tullut taas nukuttua niska korkkiruuvina tai jotain, hedari oli armoton. Enpä siis pistänyt hirveästi merkille kun Itäväyllällä auto tuntui "omituiselta". Panin sen hedarin piikkiin, hedarissa kun kaikki tuntuu omituiselta.


Kaarrettuani lopulta firman pihaan, tyytyväisenä siitä että kerrankin löysin paikan talon vierestä, enkä kaukaiselta sorakentältä, nousin ylös autosta ja... niin, eikös silmiin osunut auton omituisen käytöksen syy. Vasen eturengas tyhjänä. Heti iskee kauhea paniikki - kuinka rikki se on, onko se viillelty, onko se puhjennut omia aikojaan, vai vuotaako se vain, vai mitä mitä hä? Kuinka kauan se on ollut tyhjä, onko vanne paskana, voi voi voi vittu! Ja ennen kaikkea, miksi juuri nyt, kun minulla ei todellakaan ole aikaa selvittää asiaa!


Niin, tietenkin näin käy aina kun töissä on viiskytykstoista palaveria ja kaikki muukin lojuva pitää saada hoidettua ennen lomalle lähtöä. Iski kammottava pelko; ehkä sittenkin työkavereiden leikillinen vedonlyönti siitä, mihin kohtaan Ruotsia Lada simahtaa onkin täysin aiheellista vinoilua. Miten saan kaiken valmiiksi?


Pitää rauhoittua, jos jättäisi päivän kuudennen kahvikupillisen ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro