torstai 25. syyskuuta 2008

Missä poliisi on ystävämme


Ajattelin, että koko tuo Kauhajoki olisi osaltani jo aiempien purkauksieni kautta käsitelty, mutta huomasin tänään lehdestä itselleni täysin yllättävän asian, joka pani miettimään pahemman kerran asioiden nurinkurisuutta.

En sinänsä tietenkään pidä siitä että Isoveli Valvoo. Koska myönnän, että olen kuitenkin pohjimmiltani lammas, olen kuitenkin jokseenkin hyväksynyt sen, että isoveli valvoo. Niin kauan kuin se ei haittaa elämääni eikä suoranaisesti puutu asioihin, joita esittelen semijulkisesti joka tapauksessa, niin valvokoon. Tässäkin blogissa vierailee joku poliisi vähintään kerran kuussa ainakin kävijätilastojen mukaan. (Mähän olenkin niin pelottava kansankiihottaja, että. Ties kuinka monta ihmistä olen jo viime vuosien aikana houkutellut BB:n katsomisen turmiolliselle polulle. Pus pus poliisisedälle tai -tädille sinne!)

Noh, kun valvomisen johonkin mittaan asti hyväksyy, niin suorastaan tyrmistyy, että ei se helppoa ole poliisillakaan. Kansalainen pitää itsestäänselvänä, että poliisilla kuin poliisilla olisi pääsy tsekkailemaan tarpeen vaatiessa asioita hotspoteista kuten YouTubesta, Habbosta, Irc-galleriasta sun muista vastaavista yhteisöpalveluista. Aikamoinen sokki, kun tajuaa ettei asia näin olekaan, vaan valtaosa koppalakeista on suljettu näiden tietolähteiden ulkopuolelle ns. tietoturvallisuuteen vedoten - kun niissä polliisien työkoneissa on niin paljon kaikkea arkaluontoista että entäs jos tulee kauhea viirus ja levittää koneen tiedot maailmalle.

Piene ihminen ihmettelee tätä jäykkyyttä, että vain harvoilla ja valituilla polliiseilla on mahdollisuus tutkia netistä asioita, jos tarvetta on. Anteeksi vain, mutta se on suorastaan kivikautista. Jos kerran työkoneella on niin kauheasti kaikkea arkaluontoista ja suojauksen tarpeessa olevaa, niin eikö työpöydille voisi sijoittaa erikseen pikkuhalpiksia internet-tiedonkeruuvälineiksi - irtonaisiksi poliisin huipputietoturvaa kaipaavista toiminnoista? Jos ei jokaiselle erikseen, niin sitten vaikkapa edes yksi per kaksi-kolme poliisia?

Jos nykysysteemillä peruskoppalakilla voi mennä puoli päivää yksinkertaisen asian tarkistamiseen vain siksi, ettei itsellä ole siihen oikeuksia, vaan pitää byrokraattisesti teetättää se jollakulla poliisin erityisellä nettihenkilöllä, niin ei mikään ihmekään että monet asiat ovat niin kuin ovat.

Vai onko kaiken vanhanaikaisuuden pohjalla sittenkin vain jonkin päättäjäkääkän suuri luottamuksen puute työntekijöitä kohtaan - kummiskin pelaisivat niillä koneilla vain pasianssia ja katselisivat pornoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro