tiistai 23. syyskuuta 2008

Bä, bä, lilla lamm


Rakkaat kanssaihmiset. En halua väheksyä järkytystänne tämän päivän tragedian osalta, mutta haluaisin kysyä teiltä, mikä saa teidät ryntäämään sankoin joukoin erilaisiin sosiaalisiin palveluihin hullun lailla perustelemaan niitä kynttilänsytytyskilkkeitä ja muistoryhmähärpäkkeitä, klikkailemaan niitä kutsuja itse ja spammaamaan niitä joka suuntaan?

Onko teillä paha olla? Jos on, niin puhukaa toisillenne, älkääkä vain tyytykö painamaan nappia - älkää tyytykö ostamaan yhdellä klikkauksella hyvää omatuntoa ja myötätuntoisen kansalaisen papukaijamerkkiä.

Jos tekee mieli ilmaista mieltä, niin menkää tuonne ulos oikeasti tekemään se. Seiskää eduskunnan portailla, soitelkaa kansanedustajallenne. Käyttäkää oikeasti päätänne ja miettikää mikä tässä maailmassa on vikana ja mitä sille pitäisi mielestänne tehdä. Blogatkaa vaikka. Ja menkää oikeasti tuonne kuntavaaliuurnillekin niin, että olette todella ajatelleet mitä ja ketä äänestätte. Ja ennen kaikkea menkää sinne uurnille, älkääkä jääkö nukkumaan niin kuin melkein puolet teistä joka kerta jää.

Älkää pelkästään painelko nappia. Se on typerää. Se on pelkkä "Me 2 :-(". Siitä ei hyödy kuin helpolla pikku-uutista etsivä iltapäivälehden toimittaja, joka saa sen viisi riviä täyteen vain keräämällä kasaan muutaman numeron.

Yritän sanoa tämän teille mahdollisimman ystävällisesti, vaikka mielessäni liikkuukin ikäviä ajatuksia kuten "hemmetin laumasielut, bää bää, tunkekaa ne kutsut hanuriinne". Mutta ymmärrättehän, että pelkkä napin painaminen ja voivottelu ei auta asioita yhtään, vaan pahimmillaan lisää nuorison vihaa kaikkia laumasieluja kohtaan. Tulee vain lisää turhautuneiden sosiopaattien ammuskeluorgioita. Pum pum -> bää bää -> pum pum pum -> bää bää bää, ad infinitum.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro