tiistai 25. toukokuuta 2010

Pliisuviikko


On muuten taas se aika vuodesta. Euroviisut. Vaikka olen fani ja siis täysin jäävi kaikkien niiden keskuudessa, jotka elvistelevät kuuntelevansa vain hyvää musiikkia ja hyi olkko & sussiunakkoo, niin onpahan muuten todella tasoton vuosi. Ennätysmäärä toinen toistaan muistuttavia balladeja, molli soi ja akat itkevät. Vastapainoksi toinen toistaan tyhjänpäiväisempiä hytkytyksiä. Mutta eikö se aina ole noin, kysyy herra Haluunolla Klasujärvinen siellä takarivissä, ja pakko todeta että harvoin näin pahasti. Semisankarini Thomas Lundinin varsin kätevä määritelmä hyvällä viisulle on halu kuunnella se jostain syystä uudestaan. Edes täysin aivottomalle faghag-vaihteelle veto ei tänä vuonna kovin monta uudelleenkuunteluhalua herätä. 


Tässä siis perinteinen opas helvettiin.


 


Esikarsinta 1, tiistaina 25.5. klo 22.00 (esim. TV2, SVT1 tai SVT World).


1. Moldova - Sunstroke Project & Olia Tira "Run Away"

Hei, me tykättiin viime vuonna siitä pojan viulusta ja siitä suomalaisbändistä, se oli niin nykyaikainen! Yhdistetään ne ja laitetaan vielä mukaan ihan v*tun monta kertaa sama tusinasynkooppi, niin varmasti pärjätään! Jooko? Joo!2. Venäjä - Peter Nalitch "Lost And Forgotten"

Vieläks meillä on varaa pitää toiset viisut? Ai ei? No mitä me lähetetään? Mites olis tällainen vitsi, jota kukaan ei ymmärrä? 3. Viro - Malcolm Lincoln "Siren"

Hitsi mä diggaan Coldplayta! Joo mäkin, tehääks biisi? Missäs me sitä mainostettais? Hei, mä tiiän, euroviisuissa! Mut eihän meidän biisi oo euroviisu! Mitä välii, paljon mainosta!4. Slovakia - Kristina "Horehronie"

Meillon meidän paras viisu vuosiin, mutta riittääks se? Mä keksin! Vaihdetaan vaatteita ihan helvetin monta kertaa biisin aikana. Hei tosi hienoa, mutta mites tää tehdään livenä?5. Suomi - Kuunkuiskaajat "Työlki Ellää"

Kyllä suomalaiset häpeää, kun soitetaan suomalaista musiikkia, sen sijaan että yritetään epätoivoisesti emuloida muita maita ilman sanottavaa tyylitajua. Melkein itkettäis muakin, nih.6. Latvia - Aisha "What For?"

Kristiinabraskannaabreuplatinablondipommitaskuvenus? Check. Biisi? Joku ylijäämä varmaan riittää. Loppusilaus? Pannaan taustalle joka väliin BING!7. Serbia - Milan Stanković "Ovo Je Balkan"

Hei jos mä suostun laulaan tän teidän ai-van kartseen yhdentekevän maalaisbiisin, niin mulla pitää ainakin saada olla kampaus, jossa on vain kaksi takatukkaa, eikä yhtään etutukkaa. Oke? Oke!8. Bosnia-Hertsegovina - Vukašin Brajić "Thunder And Lightning"

Ukkosta ja salamointia. Ilmeisesti liian kaukana jotta tänne kuuluisi. Käyn katsomassa jääkaapilta tän aikana löytyisköhän sieltä ainakin salamia.9. Puola - Marcin Mrozinski "Legenda"


Hei, eksmä sittenkin sais laulaa tätä puolaksi ettei tartte hävetä näin typeriä sanoja kuin oman kansan edessä? Hei ihan totta? Kun muuten tää ois itse asiassa aika hyvä. Ja lisää pelottavia kansallispukuakkoja taustakööriin!10. Belgia - Tom Dice "Me And My Guitar"


Eiksookin coolia, oon vähän niinkuin valkoinen Tracy Chapman, vaikka oon mies. Mut sitä ei onneks kuule.11. Malta - Thea Garrett "My Dream"


Hei stylisti, tee mulle jotain, joka sais mut näyttämään vähän vanhemmalta, mut ois silleen niinku tätä päivää? Okei, tossa on sulle Liza Minelli. TÄN PÄIVÄN Liza Minelli. Ota vielä diskokukko taustalle.12. Albania - Juliana Pasha "It's All About You"


Voi stna, me lähetettiin vahingossa se yhdentekevä renkutusbiisi yhdistettynä johonkin runotyttöslovarivideoon. Ei hätää, ei sitä jääkaapilla huomaa.13 Kreikka - Giorgos Alkaios & Friends "OPA"


Ja humppakansalle teräs-Casio.14 Portugali - Filipa Azevedo 
"Há Dias Assim"

Mä oon niin saa-ta-nan taitava, kuunnelkaa näitä korukuvioita. Ette te ymmärrä, meen täällä ihan hukkaan, enkä kykene peittämään vitutustani. Oon uus Celine Dion, moukat!15 (EJT) Makedonia - Gjoko Taneski 
"Jas Ja Imam Silata"

Perkl, eka tulee joku jätkä sönköttää tohon välii, ja sit joku skittajätkä pilaa loputkin. Kallisarvoinen ala-arvoisuus, aivan sirpaleina!16 Valko-Venäjä - 3+2 
"Butterflies"

Löydetty Idolsin yhteislaululevytys harhailemasta sekavana ja pateettisena Oslon kaduilta. Toivotaan palautettavaksi kotiinsa ennen kuin aiheuttaa aivovaurioita lähitienoon asukkaille.17 Islanti - Hera Björk 
"Je Ne Sais Quoi"

Kylläpä on Anni-Frid levinnyt viime aikoina! Mut miten se on silti mahtunut noihin 30 vuotta vanhoihin esiintymisvaatteisiin? Ääni sillä on kyllä mennyt.


 


Semifinaali 2 torstaina 27.5. klo 22.00 (esim. TV2, SVT1 tai SVT World)


1. Liettua - InCulto "East European Funk"

Voisitsä astua mun jalalle että se lakkaa vispaamasta?2. Armenia - Eva Rivas "Apricot Stone"


Toivottavasti noi äijät ei tuu tuolta studiosta lavalle eläytyyn. Mikä tää on, joku piirakkaresepti? Mun pitää taas käydä jääkaapilla.3. Israel - Harel Skaat 
"Milim"

I-ha-naa, mä en ymmärrä yhtään mitä tää laulaa, jes! Jos tää tyyppi ja biisi olisi taistelutanner, niin hitsi mä haluaisin nähdä äänestysaikaan sillä käytävän antisemistien ja homojen salaliiton välisen taistelun. Ah the blood, the carnage.4. Tanska - Chanée & N'evergreen 
"In A Moment Like This"

Jokanenplagiaattijonkasäteeeeeeet, jokainenplagiaattijonkasälaulaaaaaaat, mä en aio kuunnella suaaaaaaaa.5. Sveitsi - Michael von der Heide "Il Pleut De L'Or"


Kultaista sadetta. Tirsk.6. Ruotsi - Anna Bergendahl 
"This Is My Life"

Vuohi määkii, se haluaa syödä jalassaan olevat tennarit. Mut silti se on iloinen, oi niin iloinen. Koska se on jättekiva ruotsalainen!7. Azerbaidzan - Safura "Drip Drop"


Hei, mä keksin hyvän tavan laulaa la-la-la, vaikka en laulakaan la-la-la. Drip drop, nerokasta!8. Ukraina - Alyosha "Sweet People"


Nuoren Maarit Hurmerinnan kärsimys. 9. Alankomaat - Sieneke "Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie)"


Kyllähän nyt mies, joka on säveltänyt mestariteoksen - Smurffitunnarin (!) - aina yhden euroviisunkin säveltää! Ai eikö?10. Romania - Paula Seling & Ovi "Playing With Fire"


Jes, vihdoin tärppäs, ei tartte enää pyrkiä Norjan karsintoihin. Eikä tarvinnut edes tehdä biisiä! Win!11. Slovenia - Ansambel Žlindra & Kalamari "Narodnozabavni Rock"


Kokeillaas, oisko Kuunkuiskaajat ollut hyvä Pate Mustajärven kaa. Ai ei?12. Irlanti - Niamh Kavanagh "It's For You"


Rouva hyvä, musikaaliteatterit eivät ole tässä kaupunginosassa. 13. Bulgaria - Miro "Angel Si Ti"


Pannaan tohon alkuun Brainstormin levykansi nnnnnoin. Sait sä pöllittyä Olavi Uusivirralta sen musavideon ja Maltan muijan kanalta siivet? Asiaa!14. Kypros - Jon Lilygreen & The Islanders 
"Life Looks Better In Spring"

Voin herranjumala. Tää sää on siis näiden tyyppien vika.15. Kroatia - Feminnem 
"Lako Je Sve"

Eiksnää tädit oo vähän liian aikuisia tollaseen pimuliehuntaan?16. Georgia - Sopho Nizharadze "Shine"

Sata ja yksi käyttöä mustalle vessapaperille, osa 67.17. Turkki - maNga "We Could Be The Same"

Ai mitenniin ei ois noloa laulaa tätä turkiksi? Me ollaan hei MTV-staroja, kamoon!


 


Varmat finalistit, finaali lauantaina 29.5. klo 22.00 (esim. TV2, SVT1 tai SVT World)


2. Espanja - Daniel Diges "Algo Pequeñito"

Oon niin charmikas, ja tiedän sen myös itse. Biisin varastin Ranskan Patric Fiorilta vuonna 1993. Se oli helppoa, koska Patric oli melkein sokea. Ja silti charmikkaampi. Damn!3. Norja - Didrik Solli-Tangen 
"My Heart Is Yours"

Ensinnäkin: Secret Garden. Toisekseen: You raise me up. Kolmanneksi: Rolf Løvland on norjalainen. Neljänneksi: I am sailing. Viidenneksi: Sutherland Brothers. Kuudenneksi: Voi helvetti Didrik, että ylä-äänesi ovat perseestä. Seitsemänneksi: So It Goes (etenkin!). Kahdeksanneksi: Billy Joel on entinen nyrkkeilijä. Didrik, sinua on varoitettu.12. Iso-Britannia - Josh "That Sounds Good To Me"


Joshin mielestä tämä on ilmiselvä voittaja. Onneksi Josh ei päätä siitä itse.18. Ranska - Jessy Matador "Allez! Ola! Ole!"


Jessy, tämä on Telenoor Indoor Arena, ei Ullevaal.22 Saksa - Lena "Satellite"


Kuuluko saksalaisten lukiolaisten koulutukseen karibialainen aksentti?


 


Jos ei tässä surkeudessa mitään muuta hyvää ole, niin ainakin se, että tänä vuonna voitto tuskin on niin selkeä kuin viimeksi, jolloin Norjan viisusta näki ensisilmäykseltä miten homma - valitettavasti - menee.  Kyllä kakkosdivarin ottelukin voi olla jännittävä, kun joukkueet ovat tasavahvat.


Ilkeistä sanoista huolimatta suon vähemmän tuskallisen unohduksen Slovakialle, Puolalle, Kreikalle, Liettualle, Israelille, Bulgarialle, Turkille, Espanjalle ja Saksalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro