maanantai 27. joulukuuta 2010

Tvkaistapäistä


Kävipä niin jännästi, että joulu ei mennyt ehkä ihan niin strömsöläisittäin kuin olisin toivonut. Aika paljon vietin aikaa itsekseni iPad kourassa. Siinä sitten viihdyttäessäni itseäni ostelin kaiken maailman appeja, ja tulipa sitten otettua TVkaistankin appi. Ei mikään ihan ilmainen. 


No ajattelinpa siinä yöllä kello sata että katsotaan nyt sitten viime päivien ohjelmia. Mutta eipä katsotakaan, koska en muistanut salasanaani. No, aplikaatiokin sanoo että menepä www.tvkaista.fi:hin jos ei salasana muistu mieleen. No meninpä. Mutta kas, eipä anna ei mobiilille eikä ipadille muuta kuin login-sivun. Sen optimoidun. Sen, jossa ei ole todellakaan mitään muuta linkkiä. Ei edes sitä, että perkele tästä apua jos olet unohtanut salasanasi.


Se on sitä optiomointia katsokaas. Ei mitään ylimääräistä. Ei edes asiakaspalvelua. Ei edes ihmisille jotka maksavat suhteellisen ison hinnan siitä, että voivat katsoa ilmaisia kanavia muualtakin kuin töllöstä ja omalta kovalevyltään.


Ei mahdu logiikkaani tämä tällainen ei. Minulla on mobiililaite, jotta ei tarvitse olla läppäriä tai pöytärohjoa. Minulta kuitenkin vaaditaan pöytärohjo tai läppäri, jotta voisin itsekseni hoitaa niinkin yksinkertaisen asian kuin salasanan recoveroinnin. 


Ah, mutta kuten näsäviisas TVkaistan edustaja Twitterissä ehdotti, ainahan voin kirjoittaa mailia asiakaspalvelulle, joka on kuulemma kovin nopea vastaamaan. Varmasti, mutta tuskin kello neljä yöllä. Eikä kuitenkaan yhtä nopea kuin recover-automaatti.


Mitään todellista syytä olla laittamatta sitä recover-linkkiä mobiilioptimoituun sivuun ei tunnu olevan - paitsi ultraoptimointi pelkän optimoinnin takia. Siis tätä recover-linkkiä tässä (ottakaa talteen, mobilistit), jonka raskaus mobiilioptimoidullakin sivulla olisi about minimaalinen ja joka myös toimii aivan moitteettomasti mobiililla, kunhan osoitteen ensin jostain saa ongittua tietoonsa.


Tokkopa sitä linkkiä mobiilioptimoituun TVkaista-sivuun kuitenkaan edelleenkään tulee, sen verran ylimielinen oli TVkaista-twitteröitsijän asenne. Yhtä hyvin olisi voinut suoraan haistattaa vitut, selkeästi näki että mielensä teki.


Ikävää toki firman kannalta sinänsä, sillä on minulla parempaakin käyttöä rahoilleni. Ja kun miettii missä kaupallisten kanavien ajamassa lakiteknisessä pinteessä lafka on, niin tuskinpa heillä on ihan hirveästi varaa menettää asianajokustannuksiensa maksajia. Tai ystäviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kriisipuuro